Nyter livet i Iguaba Grande

Jeg koser meg mer og mer i den lille byen Iguaba Grande. Grande betyr stor på portugisisk, men byen er ganske liten. Jeg bor bare kort avstand fra sentrum og ettersom jeg enda ikke har skaffet kjøleskap, eller noen møbler for den saks skyld må jeg til sentrum for å handle mat flere ganger om dagen. Litt tungvint, men det har jeg tid til. Kaffetrakter er fortsatt det største savnet. Tv ser jeg ikke på.

Jeg gikk forbi et stort telt kommunen har satt opp for å behandle covid pasienter. Sånne telt har jeg sett i flere byer, og jeg synes det er rart folk klager på sykehusene her når de tydeligvis gjør så mye for å ta vare på folk. Kanskje de klager uten grunn? Eller kanskje det er verre i andre delstater? Ikke vet jeg, men jeg blir mektig imponert av hva de gjør nedi her. Jeg ble jo også selv liggende på sykehuset for en tid tilbake og har bare ros å gi til legene og de andre som gjorde oppholdet behagelig. Det var forresten for en lungebetennelse. Jeg trodde det var en sykdom man fikk i kulda, men det kan man tydeligvis få i varmen også.

Jeg gikk forbi et annet sykehus også. Ved siden av lå begravelsesbyrået. Grei plassering så det blir kort vei fra sykesengen hvis uhellet først er ute (var litt stygg den). Jeg synes bare begravelsesbyrået eller funeraria som det heter nedi her hadde så komisk og strategisk plassering.

Jeg gikk også forbi et annet gammelt hus. I Brasil der det er en del fattigdom er det helt normalt å henge klærne på tørk i ei snor som de henger opp på et tilfeldig sted på tomta. Jeg gjør det på samme måten selv og kona mener at det ser så slumaktig ut. Jeg er uenig. Kan hende det ser litt lurvete ut, men hovedsaken er å slippe og gå rundt i bløte klær og hva er da bedre enn å henge de opp i sola? Hvordan henger rike opp klær egentlig? De skal vel tørkes på et hvis de også?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: