Ei slitt lita kirke i Iguaba Grande

Jeg leste litt om hva slags severdigheter byen Iguaba grande har, og på toppen av lista dukket kirken Capela de Nossa Senhora da Conceição opp. Når jeg tenker meg om var det nettopp det reisetipset jeg fikk fra hun som jobbet på museet Casa da Cultura også. Casa da Cultura som også ligger i landsbyen Iguaba Grande har jeg skrevet om før og de hadde i tillegg en miniatyrutgave av kirken utstilt på stedet.

Jeg bestemte meg for å ta turen til den kirken denne dagen. Litt dårlig vær. Det har vært forferdelig mye regn og gråvær i det siste. Denne dagen var ikke et unntak. Helt greit egentlig. Å gå kan bli slitsomt når det varmer som verst i denne landsbyen. Jeg har jo etter over 1år med smart telefon lært meg å bruke den sånn noenlunde. Til og med laste ned google maps å gå etter har jeg fått noenlunde dreisen på. Da skal vel ferden gå greit. Jeg er i tillegg sikker på at jeg har gått forbi bygget før, og hvis jeg ikke husker feil ligger det ikke så veldig langt unna der jeg bor.

2.1km unna leiligheten og 20min å gå var jeg fremme. Jeg gikk meg ikke bort en eneste gang, men jeg kan ikke huske å ha sett bygget tidligere. Selv om det ligger helt inntil hovedveien som går gjennom byen. Jeg må si denne turen ble en liten skuffelse. Dette bygget hadde egentlig ikke noe sjarm over seg i det hele tatt. Hvordan dette kan være en turistattraksjon skjønner jeg ikke. Bygget var slitt og det trengte sårt vedlikehold. Jeg gikk rundt bygningen for å prøve og ta noen flotte bilder, men det spilte egentlig ikke noen rolle hvor jeg så bygget fra. Det var stygt fra alle kanter. Ikke var det ryddig rundt bygget heller, men det florerte av tomme ølflasker og søppel. Vel, det har kanskje ikke noe med bygget å gjøre, men rart det er så dårlig tatt vare på. Jeg trodde faktisk jeg hadde kommet fram til feil sted en liten periode, men google maps mente bestemt at det var hit jeg skulle. Når jeg i tillegg fikk se navnet på kirka på et stort blått skilt utenfor var jeg ikke i tvil. Det var faktisk hit jeg skulle. Bygget er bygd i 1761 og tydeligvis ikke blitt vedlikeholdt siden. Den var ikke åpent for publikum. Kanskje den ser bedre ut innvendig?

Det var et høydepunkt med turen, og det var den flotte lille parken som lå ved siden av. Den hadde samme navn som kirka, Capela de Nossa Senhora da Conceição. Jeg satte meg ned i den lille velstelte parken som ble åpnet i 2011. Hadde det ikke vært for det dårlige været og den bilstøyen ettersom den lå ved siden av hovedveien hadde jeg nok sittet der en god stund lengre. Jeg hadde nok litt for store forventninger til denne dagen og jeg endte opp med å gå skuffet hjem, i regnvær.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: