Retningssans som en full sjømann

Jeg klarte å gå meg bort denne gangen også. Jeg har retningssans som en full sjøman, men med god veibeskrivelse fra hyggelige folk i området kom jeg frem til sentrum tilslutt. Jeg skal ikke påstå at Iguaba Grande som byen heter har det vakreste sentrum jeg har sett. Det er en typisk liten landsby, men uansett sjarmerende å tusle rundt i. Varmen derimot, den intense varmen kunne jeg kanskje klart meg foruten.

I sentrum lå det en enorm fellespark jeg ble ganske imponert av. Det var mange diverse aktivitere man kunne utøve der, men det var treningsapparatene i enden av det store området jeg bestemte meg for å teste ut. Man brukte sin egen kroppsvekt for å gjøre forskjellige øvelser og jeg konkluderte fort med at jeg er i utrolig dårlig form. Jeg skal prøve å få til en rutine å bruke disse apparatene de månedene jeg skal være i byen. Det blir vel bare med tanken.

Etter treningen var det tid for mat. Endte opp på et sjarmerende sted som fylte tallerkenene til randen med mat for kun 11 reais. Det er billig å spise godt i denne byen. Det var så hyggelig betjening der også. Jeg kommer nok til å spise flere ganger der.

Jeg gikk forbi en mann som hadde slått opp et telt foran bilen sin han solgte gatekjøkkenmat fra. Brasilianere er ofte gode på å skaffe seg en måte å tjene penger på. Jeg synes de er et kreativt folkeslag. ihvertfall de som vil gjøre noe. Jeg hadde nettopp spist, men jeg kjøpte ei lita vannflaske av han. Mest fordi jeg har så dårlig samvittighet når jeg tar bilder av levebrødet til folk uten å kjøpe noe. Om ikke lenge skal jeg ta meg en tur til et av de største turistattraksjonene byen har å tilby. Et indianermuseum som heter Casa de Cultura. Det stedet kan dere lese om i neste artikkel.

Reklame

4 kommentarer om “Retningssans som en full sjømann

 1. Jeg har tidvis brukt google maps på mobilen når jeg har tuslet rundt i byer jeg ikke har vært før. Selv om retningssansen min er god, er det greit å slippe å gå omveier for å komme frem.

  Likt av 1 person

   1. Den er egentlig ikke så gæern å bruke. Det som kreves er at du i hvert fall må ha slått på gps’n din på telefonen. Slik at den kan finne ut av seg selv hvor du befinner deg. Og da ser du hvor du selv befinner deg på kartet. Du har da to muligheter. Enten å zoome bildet på kartet litt ut, slik at du har en grei radius rundt der hvor du er. For å følge veiene dit sentrum er. Du vil se hele tiden at punktet hvor du befinner deg vil flytte seg i sanntid.
    Alternativ 2 er å legge inn en adresse i sentrum, be om veibeskrivelse, så beregner den ruten din. Og viser det med en strek fra der du står til dit du skal. Her må du muligens velge mellom fotgjenger og bil. Velger du fotgjenger beregner den raskeste rute, også hvor biler ikke kan kjøre(gågate).

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: