Den kaffetørste nordmannen i Brasil

Jeg holder nå til i en liten by ved navn Iguaba Grande, som nevnt i forrige innlegg. En liten sjarmerende småby. Problemet med nye steder er at alt naturligvis er helt nytt. Bare det å finne igjen et bakeri for å ta seg morgenskaffen kan by på problemer.

Jeg gikk ut alene. Kona var i nabobyen, men hadde gikk meg veibeskrivelse til sentrum som ligger ca 1 km unna huset. Jeg er en ganske distré person, og det og faktisk høre ordentlig etter er noenganger en for stor arbeidsoppgave jeg ikke mestrer.

Jeg endte opp med å bare tilfeldig gå der jeg synes det var mest trafikk og regnet da med jeg skulle ende opp i sentrum. Jeg trodde med min logiske tenkning at det var dit alle bilene skulle.

De skulle ikke det gitt. Jeg endte opp i en støvete landsdel omgitt av slitte små bygg. Gatefeierne som av en eller annen grunn hadde fått i oppgave å sope gatestøvet fra asfaltveien som gikk gjennom stedet gjorde området enda mer møkkete. En del av det de børstet vekk fra gata endte sikkert i kaffekoppen min i tillegg, der jeg satt i en liten hagestol på fortauet foran kanskje den minste og mest slitte bakeriet jeg har sett i Brasil. Kaffen de serverte på stedet smakte fortsatt godt. Jeg endte opp med å bestille hele 3kopper på rad til den gamle mannens store forskrekkelse. » Du skal ikke bare kjøpe en hel kanne med engang» sa han og lo. Jeg parerte og sa «nordmenn har alltid vært glade i kaffe».

Jeg må si byen er sjarmerende. Jeg liker meg allerede godt her. Sikkert fordi det var så mye trøbbel der vi bodde tidligere. Når man har det fredelig rundt seg slapper man automatisk mer av og kroppen faller mer til ro. Stress og mas er bortkastet tid. I tillegg virker byen og beboerne her utrolig hyggelige. Jeg tror jeg kommer til å få noen flotte måneder her. Jeg fikk tatt et flott landskapsbilde også. Og det er mye flott landskap i Brasil. Jeg skal virkelig nyte tiden jeg skal være i denne byen og selvfølgelig utforske flere steder. Først skal jeg ta ferdig kaffekoppen og etter det kanskje jeg klarer å finne igjen sentrum også?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: