Sola kom tilbake

Nova Friburgo er en adskillig flottere by når sola skinner. Det har vært overskyet og regn en periode, men denne dagen var værgudene med oss. Men selv om sola skinte var det fortsatt kaldt. Været hadde forøvrig lite å si for denne dagen skulle jeg utforske noen kirkebygg. Blir det for kaldt kan man alltids gå inn å varme seg. Den første kirken jeg ville ta en nærmere titt på var Catedral Metropolitana Sao Joao Batista. Den ligger i sentrum og kort gange unna sovestedet vårt. Kona gikk på shopping mens jeg ivrig tok bilder av det flotte bygget. Min bedre halvdel er ikke så opptatt av religion og gjør hva som helst for å slippe unna kirkebesøk. Eller kanskje hun bare er mer opptatt av shopping? Sistnevnte er nok mer riktig. Helt greit for min egen del. Da får jeg litt tid for meg selv til å utforske katedralen. Det sto en vakt ved inngangen som målte tempen og delte ut håndsprit.Betryggende at de tar koronaviruset alvorlig i denne byen. Jeg hadde ikke antydning til feber og ble sluppet inn. Jeg kom rett inn i en gudstjeneste og alle sto oppreist. Jeg følte meg litt utilpass og at jeg ikke helt hørte hjemme der. Det var uansett ingen som la merke til at jeg kom listende så lydløs som mulig, og jeg stilte meg bakerst for å snikfotografere kirken innvendig. Jeg fikk ikke noen bra bilder. Kirken var heller ikke så imponerende sett innenfra. Etter en kort tid inne og et amen sammen med de andre i salen gikk jeg ut igjen.

Jeg var mest spent på å se den andre kirken jeg hadde lest om tidligere som het Capela Nossa Senhora De Fatima. Den lå ikke i sentrum, men 3,5km unna. Det var såpass frisk i lufta så jeg og kona spaserte dit. Kirken lå på toppen av et berg og høyere opp vi kom kaldere ble det pga vind. Det var faktisk en opplevelse å gå veien opp som ledet oss til det majestetiske bygget. Flott natur og et og annet vakkert hus som sikkert kostet en formue. Det var langt mellom naboene i dette skogsområdet. Naturen var helt fantastisk, nesten som å ta seg en flott skogstur til fjells hjemme i Norge en frisk høstdag, og høyere opp vi kom ble naturligvis utsikten bedre og bedre.

Når vi endelig kom frem var kirken stengt, men den var imponerende sett utenfra. Jeg synes nesten kirken så ut som et digert slott der den lå på toppen av berget. Kirken var så enorm at det var vanskelig å få med hele på bildet. Bygget var flottere enn bildene viser. Det var godt skiltet hele veien og enkelt å finne igjen.

Det blåste såpass kaldt at vi ble ikke på toppen der så lenge. Det var litt bittert at den majestetiske kirka var stengt, men kanskje jeg får muligheten til å se den innvendig en annen gang. Denne byen skal jeg tilbake til. Nova Friburgo blir bare bedre mere tid man tilbringer i den. Spaserturen til toppen ga mersmak så vi bestemte oss for å ta veien tilbake igjen til sovestedet. Her er det ikke snakk om å ta Taxi eller Uber, men ta seg tid til å leve og oppleve fabelaktiv natur. Når vi kom frem til sentrum viste gradestokken 6 varmegrader. Jeg har aldri opplevd Brasil så kald uansett hvor jeg har vært i landet. Det ble selvfølgelig enda kaldere når natten kom. Vi sov godt under ei varm dyne til dagen etter så kulden gikk ihvertfall ikke utover nattesøvnen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: