Vi blir lengre

Jeg og kona liker byen så godt så vi bestemte oss for å være her et par dager lengre. Nova Friburgo, den lille fjellbyen kan anbefales til andre reisende. Vi fikk samme pris på sovestedet, 105 Reais per natt, selv om det var helg og da til vanlig koster mer. God service med andre ord. Leiligheten er ikke av de største, men utsikten er upåklagelig, som vist på artikkelbildet.

Vi bestemte oss for å ta bilen å reise utenfor byen denne dagen. Fjellbyen er kjent for å ha fabelaktig natur hvis man kommer litt utenfor sentrum. Planen var å besøke et sted ved navn Jardim do Nego, en park med masse skulpturer. Det sto at stedet skulle være åpent og vi sto og ringte på lenge for å komme inn, men ingen møtte oss. Merkelig. Jeg leste på nettet i ettertid at flere har hatt samme opplevelsen. Useriøst sted. Vi skulle ikke la skuffelsen ødelegge dagen. Ikke alt går som planlagt når man er på reisefot, såpass må vi uansett tåle.

Neste sted vi dro til som lå i samme område var Casa Suíça eller det sveitsiske huset direkte oversatt til norsk. Vi fant aldri ut hva som befant seg på innsiden. Selve bygget var stengt, men det var en flott park på baksiden så vi gikk dit for å tilbringe litt tid.

Du verden for et flott sted. Et stort velstelt området og det første jeg la merke til var en stor statue i midten av parken for å hedre en sveitsisk kriger. Jeg husker ikke navnet på den hedrede personen, men han sto med et armbryst over skulderen. Sannsynligvis en dyktig bueskytter. Det var en del andre bygg på området også, men de var stengt. Det eneste som var oppe var en liten flott bar det var alkohoservering på. Mange forskjellige øltyper, sannsynligvis fra Sveits. Vi holdt oss til vann. Det var flere steder å utforske utenfor sentrum så vi dro videre.

Vi hadde på forhånd lest om et lite honningmuseet som var en annen turistattraksjon som ikke lå så langt unna. Selvfølgelig måtte vi dit. Når vi kom frem var også det stedet stengt. Vi var virkelig uheldige med denne dagen. Av de 3 stedene vi besøkte var ingen åpne for publikum. Hva er egentlig oddsen for det? Vi må nok tilbake til denne byen når ting faktisk er oppe. Det var uansett en reiseopplevelse å kjøre rundt og vi har da fått sett noe denne dagen også. Selv om selve honningmuseet var stengt var det en del trafikk der. Det var utrolig flott på utsiden og mange hadde tatt med barna sine dit for å tilbringe fredagen. Butikk var det der også, som naturlig nok solgte alt som hadde med honning å gjøre. Den var ihvertfall åpen. Vi la igjen noen penger der før vi dro tilbake til sentrum av Nova Friburgo.

Området utenfor honningmuseet var imponerende

Vi stoppet på en jordbærplantasje som faktisk ble det mest interessante stedet iløpet av dagen. Plantene vokset under tak i høyden og ikke på bakken. Tok et par bilder der før vi satte oss på en flott kafe som var åpen. Vi kjøpte også ei jordbærplante de solgte på stedet jeg skal ta med hjem. Eller rettere sagt kona som absolutt skulle ha med seg den for å plante i hagen i hjemmet vårt. Stedet het Docuras Da Suely og er absolutt verdt en tur innom.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: