Våkne ved siden av elva i lumiar

Vi begge sov godt, selv i en liten bil. Denne soveopplevelsen var helt magisk. Jeg vil faktisk påstå at å våkne opp i en liten bil ved siden av ei vakker elv i Lumiar er en av de beste reiseopplevelsene jeg har hatt. Kanskje det var lyden av den vakre elva som gikk ved siden av oss som gjorde at vi ikke våknet før ved 9tiden på morgenen? Det var litt slitsomt med folka som skulle hjem fra fest dagen i forveien som gikk forbi og skravlet, men vi sovnet tilslutt. Jeg ble i tillegg vekket av kona mitt på natta som var overbevist at noen dumpet noe i elva der de gikk rundt å lyste med et par lommelykter. Jeg var i halvsøvne og tenkte lite på det, helt til de kom lysende mot bilen vår. Jeg fikk en litt ekkel følelse, men de gikk begge heldigvis rett forbi oss. Tror de drev å lette etter noe de hadde mistet, men man tenker ikke alltid like rasjonelt mitt på natta, sovende i en bil, i et land som er kjent for å ha mye kriminalitet. Vi sovnet igjen og alt i alt fikk vi nok søvn. Overnattingen ble gratis også. For en opplevelse!

Vi startet dagen med litt tannpuss ved elva før vi dro til et lite matsted for en kopp kaffe. Jeg hadde et doærend jeg måtte gjennomføre, og uten dopapir var det vanskelig å få utført den aktiviteten ute i det fri. Stedets navn var Boteko og vi tok kveldsmaten der dagen i forveien. Billig sted med hyggelig personale og i tillegg gratis Wifi. Vi bestilte et par kaffekopper og litt å spise mens jeg fløy inn på toalettet. Det var selvfølgelig ikke noe dolokk så jeg måtte gjøre aktiviteten stående. Heldigvis var det ingen dokø utenfor døren så tidlig en morgen som hørte hva som foregikk. Vi ble værende på spisestedet lenge mens vi planla dagen videre.

Lumiar – en flott park med fjellene rundt

Sao Pedro da Serra er et lite sted 5km unna Lumiar. Etter litt planlegging ville vi begge ta turen til det stedet.Vi tok bilen og kjørte dit og vi angret ikke et sekund på det valget. Kjøre den lille bilen på svingete smale fjellveier var en liten reiseopplevelse i seg selv og den lille fjellbygda virkelig imponerte når vi kom frem.

Små kafeer, restauranter og hyggelige små gjestgiverer man enkelt kunne booke rom for noen dager. Synes noen av de var litt dyre. De forlangte 100reais per person, men tror de skrudde opp prisen fordi jeg var utlending. Vi takket høflig nei før vi gikk videre for å titte i fjellbygda.

Kirkebygget var flott å se på også. Brasil har så flotte kirker. Dette stedet var ikke et unntak. Den var ikke oppe, men jeg fikk tatt noen flotte bilder. Man fikk så god utsikt når man gikk på toppen av den i tillegg. Man kunne virkelig se utsikten over de flotte fjellene rundt området. For en frihetsfølelse det er å reise og se nye ting.

Av alle de små flotte byggene som lå ved hver side av gaten var det nok selve fellesparken jeg la mest merke til. Vi ble gående rundt på det stedet og knipse noen bilder og ta en kaffe på et av serveringsstedene.

Var stappfullt av folk i gaten og ettersom mange av turistene parkerte ved den ene siden ble det lite plass når man møtte bilister. Ei av de fastboende som ble sittende fast i kø likte tydeligvis ikke turistene som hadde tatt turen dit denne søndagen der hun satt i førersetet og skrek og knyttet neve. Køen gikk ikke fortere av den grunn og hun måtte bare pent vente på sin tur. Nabolaget er ikke av de største, så vi trengte ikke mange timene på stedet før vi hadde gått gjennom det meste. Flott og sjarmerende lite sted det er verdt å ta turen innom. Det ble såpass folksomt etterhvert så etter en middag på en av de flere serveringstedene bestemte vi oss for å finne oss et sovested. Vi var begge litt trøtte etter natten i bilen og jeg orker ikke å overnatte i den to netter på rad selv om det å sove i bil var en flott opplevelse. Jeg synes uansett 1natt er nok. Sovestedet og området vi booket kan dere lese mer om i neste artikkel.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: