Hva gjør man på helga?

Hva gjør folk på helga? Eller hva gjør folk på søndager blir vel mer riktig. Jeg synes søndagene er så utrolig kjedelige uansett hva slags land jeg befinner meg i. Den siste dagen i uka kan faktisk bli litt i lengste laget for oss som befinner oss i Brasil også. Hva er det folk gjør på denne dagen? Det meste er stengt og jeg er ikke skapt for å sitte inne og sture. Plutselig fikk kona en lysende idè. De gode ideène kommer ofte fra henne. Kanskje vi kunne ta en kjøretur på landsbygda for å titte litt, og kanskje lage til en liten piknik på ei strand bortenfor der vi bor? Jeg synes det hørtes fornuftig ut så det ble det til vi gjorde.

Vi lagde til litt mat, tok med litt drikke og dro til ei strand i retning Rasa, et nabolag i Buzios jeg har besøkt og skrevet artikler om flere ganger tidligere. Når vi kom frem til stranden var det en fryktelig fæl vind. Det blåste faktisk veldig kaldt. Ikke sånn jeg befinner meg i Norge en kald desembermåned kaldt. Men kaldt nok til at jeg ikke ville rigge til en piknik ute og risikere å blåse til havs. Jeg så nesten ingen andre på den store stranden heller. Ihvertfall ingen som var i selve vannet og badet. Det endte opp med at vi tok kaffen og maten i den lille bilen våres, men det ble fortsatt en koselig piknik. Bilen parkerte vi mot havet så vi fikk en flott utsikt, mens vi hørte vindet blåse av gårde i alle retninger rundt bilen.

Etter vi hadde spist ferdig dro vi likesågodt til selve sentrum av nabolaget Rasa. Det er en stor park jeg liker meg så godt i der og et veldig koselig sted å bare gå rundt å la tankene vandre. Man får i tillegg litt morsjon. Jeg savnet en bok å lese på og plutselig kom jeg på at jeg har kjøpt noen digitale bøker som jeg har lastet ned på mobilen. Jeg var litt skeptisk til digitale bøker først, men kjøper man de rette er de like underholdende som på papir. Vi ble sittende i parken en god stund. Kona bruker hovedsakelig mobilen sin til Facebook. Jeg synes det er litt for bortkastet tid noenganger. Snoke rundt på det folk driver med på sosiale medier, der de legger ut sitt såkalt perfekte liv til de som faktisk tror på de, synes er er et merkelig tidsfordriv. Etter litt lesing og litt surfing avsluttet vi dagen på et bakeri ikke langt unna. De selger alltid billig kaffe på bakeriene i Brasil som kalles padaria. Et lite sparetips til dere som kanskje har lyst til å besøke Brasil.

For dere som vil se bilder fra parken i Rasa og av nabolaget forøvrig kan klikke innom denne linken : https://brasilbloggen.com/2021/12/06/en-varm-dag-i-rasa/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: