En kort fottur i Araruama

Jeg og kona har jo blitt skikkelige spreke og ihvertfall jeg har fått smaken på fotturer. Det er en stund siden vi har tatt en liten spasertur i brasiliansk natur noe vi egentlig burde gjøre oftere. Naturen i dette landet er fantastisk. Jeg så et sted som var markert på Google Maps som het Trilha da Praia das Bananeiras. Turområdet ligger naturligvis i byen Araruama. En flott strandby i delstaten Rio de Janeiro som jeg har besøkt flere ganger. Det dukker alltid om nye steder så jeg går ikke tom for områder og turistattraksjoner å utforske med det første. Vi tok bilen, jeg var sjåfør og kona var passasjer. Jeg har ikke gyldig førerkort lengre og jeg klarte faktisk å glemme det ugyldige kortet hjemme også. Heldigvis ble vi ikke stoppa i kontroll og det var lett å finne frem til turområdet. Litt humpete jordvei den siste biten, men med forsiktig kjøring så kom både vi og bilen frem like hel.

Stedet var flott. Vi stoppet på en vei ved siden av stranden Bananeiras. Ikke den vakreste stranden jeg har sett og heller ikke den største. Den ligger inntil en lagun i byen og ikke havet. Uansett verdt turen. Turstien var enkel å finne og både jeg og kona hadde med oss hver vår smartphone. Vi elsker å ta bilder.

Det var noen falleferdige bygg på området, men de var gjerdet inn. Det beitet kuer der så tydeligvis gikk vi inntil en bondegård. Mesteparten av området var gjerdet inn med piggtråd. Litt nedtur egentlig, selv om det var hyggelig å bare gå etter den smale stien som gikk ved vannet kunne jeg virkelig ha tenkt meg å gå en tur inn i selve bushen. Hoppe over piggtrådgjerdet er jeg for gammel til, spesielt når det står okser på andre siden og stirrer morsk på meg.

Etter veldig kort gange kom vi frem til en ødde der det var en enorm steinhelle. Der satt vi litt og knipset bilder. Det blåste fælt. Det er ikke sommer lengre så varmen er nok forsvunnet for i år. Egentlig ganske behagelig. Akkurat passe gåtemperatur.

Det var ingen av oss som tok oss et bad. Vannet var litt for kaldt fant vi ut. Etter en stund gikk vi tilbake. Stien var faktisk over. Jeg var litt skuffet. Denne turen var altfor lite krevende for min del. Kona synes turen var fin. Joda, vi fikk fine bilder. Men jeg mener bastant at når vi faktisk hadde bestemt oss for å ta en gåtur, og turområdet i tillegg er oppmerket på et kart så forlanger jeg at turen tar mer enn 10 minutter å gjennomføre.

Vi gikk tilbake på stranden der det var en liten strandkiosk. Veldig enkel bygg, men veldig koselig. Flotte farger og nok med benker. Den var forøvrig stengt. Sikkert et sted som bare er oppe på helgene. Vi ble uansett sittende en stund der og surfe litt på telefonene våre. Jeg har allerede funnet et annet turområdet jeg vil sjekke ut. Den turen får jeg ha til gode.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: