Karneval i Brasil

Jeg hadde helt glemt at karnevalet startet feb – Mars. Jeg har fulgt med litt lite i timen. Jeg var tilfeldigvis i Iguaba Grande når festivalen startet. Den lille byen har ikke mer enn 30 000 innbyggere og skal man feire karnevalet i Brasil bør man nok reise til noen litt større byer. Jeg feiret den en gang i Capo Frio, som ikke ligger langt unna Iguaba, og jeg lever fortsatt på de gode minnene enda. Jeg var i slutten av 20 årene, altså en god del yngre enn jeg er nå og i tillegg var jeg singel. Jeg savner forresten ikke singeltilværelsen, og nyter tiden med min flotte brasilianske kone. Men noenganger tar jeg meg selv til og minnes tilbake til tyveårene når jeg dro til Brasil for første gang og møtte en haug med nye folk jeg ikke har sett på årevis. Hva som skjedde med alle vet jeg ikke.

Denne gangen når karnevalet startet hadde jeg faktisk ikke engang fått det helt med meg. Jeg var denne gangen som nevnt i Iguaba Grande og skulle ta en liten treningsøkt på morgenskvisten. Vel, klokka var vel ved 10tiden så altfor tidlig var det kanskje ikke. I sentrum av Iguaba er det en flott lagun og den er helt fabelaktig å ta seg en rolig jogge/gåtur etter for å få en bra start på dagen. Stedet bruker å ikke ha så altfor mye trafikk. Et rolig sted, spesielt mitt i uka. Denne tirsdagen vel om merke var det karneval og det virket som de fleste hadde tatt turen dit. Jeg visste ikke engang at det fantes så mange folk i byen. Det virket som de fleste hadde samlet seg på de flere strandbarene og hadde allerede drukket flere ølglass selv om ikke klokka hadde rukket og passert 12.00 på morgenen. Vel, det er vel karneval bare en gang i året så da er det kanskje lov. Jeg derimot holdt meg til vann. Litt fordi jeg er i en god treningsperiode, litt fordi at det var tirsdag, men kanskje mest fordi jeg har ei brasiliansk kone med brasiliansk temperament og da er det ofte mest fornuftig og holde seg rolig. Det var ikke lett denne dagen når man hørte fengende sambamusikk fra alle barene, den stekende sola og når man hørte den ene ølboksen åpne seg etter den andre.

Det var utrolig mange som badet i lagunen også, noe som kanskje ikke var så rart. Det var fryktelig varmt. Jeg hoppet selv uti, noe jeg alltid bruker å gjøre etter morgenstrimmen. Vannet er alltid så varmt, men noenganger er det utrolig møkkete. Brunaktig. Jeg tror det må være noen slags alger som farger vannet på den måten. Denne dagen var vannet frisk og klart og jeg stupte uti med klærne på. Da vasker jeg vekk svetten så jeg kan bruke klærne å trene med dagen etter. Et smart triks i varmen. Selv om det ikke ble en forfriskende øl, ble det ihvertfall en forfriskende dukkert.

Jeg stakk ut en liten tur senere på kvelden, men mange av folkene hadde forsvunnet fra stranden. Kanskje fordi det var den siste dagen av karnevalet og fest deltakerne begynte å bli slitne? Jeg vet ikke hva som gjorde at karnevalet stoppet så tidlig. Kanskje det var pandemien? Den er vel ikke over riktig enda. Når det er karneval blir deler av gatene sperret av og folk kler seg ut, danser og drikker og det kjører svære busser som folk danser på mens de spiller musikk. Bloco er navnet på portugisisk. Det var avlyst, ihvertfall i Iguaba Grande. Sist gang jeg feiret begivenheten som nevnt for mange år siden i byen Capo Frio, som er en del større, var det flere blocos rundt omkring i byen. Her var det roligere, sannsynligvis pga pandemien.

Det var dog et sted jeg fant ut hadde sperret av gaten, og det var en liten bar mitt i byen. Jeg bestemte meg for å ta turen dit, ikke for å drikke, bare for å se. Når jeg gikk dit så var det en som faktisk hadde satt opp et hagebord i en rundkjøring i sentrum, og 2 stykker satt der å drakk øl. Merkelig. Kanskje de ville ha oppmerksomhet eller de var bare utrolig glad i lukta av eksos og bilstøy. Vel fremme til baren som jeg hadde lest meg fram til var det nesten ingen folk der. Bare et par stykker. Det er faktisk flere der på Lørdager når det ikke er karneval. Litt skuffende, men helt greit. Jeg kan ta turen dit når helga kommer og kanskje det blir en bedre feiring av karnevalet i 2023. Da må da pandemien være over.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: