Vedlikehold av eiendom

Startet dagen idag med vedlikeholdsoppgaver igjen. Det er en del jobb med denne eiendommen jeg og min kone bor på i Brasil. Denne gangen var det den store inngangsporten til parkeringsplassen som måtte fikses på. Hjulene under har rustet fast og den er da veldig tung å åpne.

Vi skrudde porten fra hverandre og la den på parkeringsplassen for å bytte deler å smørje inn de rustne hjulene som heldigvis ikke trengtes og byttes. Det er ikke så lenge siden vi byttet deler på denne porten. Problemet med å bo nærme hav og strand er saltinnholdet i lufta som gjør at alt metall ruster på kort tid. Det er prisen man betaler for å bo i dette området, men jeg synes det er verdt det uansett. Godt klima og strandliv er en luksus man bare kan drømme om når man sitter i kalde nord en vintersmåned.

Som dere ser på artikkelbildet er porten festet på en 2,5 meter høy mur som er bygd rundt hele tomten. Det er en liten ulempe med å bo i Brasil. Man må gjerde inn husene sine pga kriminalitet. Man bygger den solide muren heldigvis bare en gang. Det var mye jobb og det gikk med mye materialer som murstein og metall. En kostbar, men et nødvendig sikkerhetstiltak.

Et annet sikkerhetstiltak vi har ordnet i det siste er overvåkingskameraer på hele tomten og området foran huset. Det ble hele 8 kameraer koblet opp på internett så jeg kan se på smart telefonen hva som foregår på eiendommen uansett hvor jeg befinner meg. 4000 reais for materiell og jobb. Det synes jeg ikke var så ille pris. Gudene vet hvor mye prisen hadde blitt i Norge. I tillegg ble det montert et lys som automatisk slår seg på når folk beveger seg på uteområdet. Etter at kameraene var montert kom politiet for å se på noen videoklipp. Det var visst en som hadde blitt skutt i nabogata og de ville se om de ettersøkte befant seg på film. Det gjorde de ikke, men får håpe de uansett blir tatt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: