9 ting å gjøre i Armação dos Búzios

Jeg har bodd såpass lenge i Buzios nå så synes det var på tide med en liten liste over hva man kan gjøre og hva slags severdigheter denne lille turistbyen har å by på. Det er også gøy å gjøre ting litt enklere for folk som liker å reise, og hvis du eller dere har planer om å ta turen til denne strandbyen så er dere selvfølgelig velkomne. Her er min liste over steder i Buzios det er verdt å ta turen til.

1 : Rua das Pedras

Rua das Pedras er den berømte gågaten i Buzios sentrum. Den strekker seg omtrent 600meter og er alltid full av turister. I denne stenlagte gaten er det nok av barer, restauranter og butikker man kan hygge seg i. Gaten er en av de meste kjente turiststedene i byen, og når man går i gaten hører man språk fra forskjellige nasjoner.

2 : Praia da Tartaruga

En av de flotteste strandene byen har å tilby må nok være Praia da Tartaruga, et sted jeg reiser tilbake til rett som det er. Stranden har 1km med strand og ligger rett utenfor sentrum. Det er godt skiltet og et lett sted å finne igjen. Stedet er også kjent for å være trygt for små barn så stranden er ofte fylt opp av masse folk på helgene og i høysesong. Den vakre stranden har heller ingen hus eller hoteller bygd der som ødelegger naturen. Det eneste som befinner seg der er kiosker og restauranter som er bygd for å gå i et med naturen.

3 : Orla Bardot

En spasertur i Orla Bardot gaten er obrigatorisk når man besøker Buzios. Gaten er bygd helt i enden av hovedstranden Praia da Armação. Her er det også satt opp en statue av Brigitte Bardot, den franske skuespilleren som gjorde byen berømt for lenge siden og dermed fikk gaten oppkalt etter seg. Det er også nok av benker i gaten for de som vil sette seg å nyte late kvelder med flott utsikt over havet og de fargerike båtene i vannet.

4 : Pai Vitorio

Pai Vitorio er et annet flott sted det er verdt å besøke. Berget er kanskje ikke like kjent fordi det ligger et godt stykke unna sentrum av byen i et nabolag ved navn Rasa. De som liker natur burde absolutt ta turen. Stedet har flotte stier som tar deg med opp til høyden for å gi deg en fabelaktig utsikt over havet og strender. Her er det forresten ingen barer og restauranter så man må ta med mat og drikke selv. Det går vei helt frem til stedet så det er enkelt å komme seg dit, men litt dårlig skiltet.

5 : Ferradura

Praia Ferradura er en annen vakker strand det er verdt å ta turen innom. Den ligger et lite stykka unna Buzios sentrum, men helt overkommelig å gå dit, såsant man ikke har med en altfor tung kjølebag fylt med øl vel og merke. Det er selvfølgelig en enkel oppgave å kjøpe mat og drikke på denne stranden, men prisene kan bli litt stive. Vannet kan også bli litt kald på denne stranden, men bølgene er lave og den er fri for understrøm.

6 : Mirante Deck de João Fernandes

For de som liker flott utsikt og fotografering finnes det vel ikke noe bedre sted å ta de på enn på Mirante Deck de João Fernandes. Utsiktposten har en flott treplatting man trygt kan stå å nyte utsikten og ta vakre bilder. Stedet ligger på en bakketopp i det vakre nabolaget João Fernandes. Det er et populært sted. Hvis du er av den stressede typen må du uansett belage deg på litt kø hvis du skal ta bilder. Plattingen er ikke så stor.

7 : Azeda stranden

Azeda stranden er nok min desidert favorittstrand. Det er nok mange turister som også liker seg på dette stedet. Den ligger en liten spasertur fra nabolaget João Fernandes. Godt skiltet og lett å finne igjen og absolutt en naturperle for de som liker hav og strand.

8 : Mirante das Ilhas

Hvis utsikten ikke var bra nok i Mirante Deck de João Fernandes er det bare å ta turen til Mirante das ilhas. Den utsiktsposten ligger mye høyere til fjells og såsant man ikke har kondisjonen til en maratonløper bør man nok ta en taxi til stedet. Det er en høy støpt platting der man kan stå å nyte utsikten fra.

9 : João Fernandes

Det vakreste nabolaget Buzios har å by på må vel være det vakre nabolaget João Fernandes. Flotte hus, nok av restauranter å spise på og selvfølgelig noen barer man kan sitte å slappe av med en kald øl når den brasilianske solen steker som verst. Det er også mulig og leie strandbil i området, eller ta seg en forfriskende båttur. Stikk gjerne innom den vakre stranden som ligger i nabolaget med samme navn.

Reklame

2 kommentarer om “9 ting å gjøre i Armação dos Búzios

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: