Gresskar som vokser på parkeringsplassen

Jeg skrev en artikkel om ei gresskarplante som hadde spredd seg utover hele hagen. Den ga fra seg en haug med gresskar jeg har spist opp for lengst. De plantene overlever overalt, men til min store overraskelse er det ei plante som har vokst bortetter parkeringsplassen min. Jeg vet ikke helt hvor planten får næring fra området som nå er dekket med grus. Denne planten ga ikke fra seg like mange som de bruker å gjøre. Men det var ihvertfall en gresskar som satt på den som jeg har plukket og tatt med inn. Den var ikke helt moden enda, men den modnes når den blir liggende inne en stund uansett.

Det har i tillegg til gresskar begynt å vokse opp en del tomatplanter på parkeringsplassen min også. Jeg vet ikke hvor de får næring fra? Jeg vet ikke hvor de kommer fra heller. Jeg har faktisk ingen anelse. Kanskje det er noen som har kastet ut noen matrester eller noen frø som har blåst med vinden. Jeg vet ikke. Jeg synes hele situasjonen er litt spesiell. Jeg skjønner ikke hvordan de kan vokse der heller. Det ligger tykk plastikk i bunnen av parkeringsplassen, og et tykt lag med grus over hele området. Jeg er jo litt svak for tomatplanter så jeg lot plantene stå der mellom gruskornene. De har ikke gitt noen tomater enda, og når de kommer får jeg håpe ingen kjører over de når de skal parkere bilen.

Jeg synes noenganger det blir litt mye jobb med dette grøntarealet på eiendommen. Joda, det er fint med hage, men at den blir velstelt på egenhånd er nok en overdrivelse. Det går med litt vel mye tid noenganger til å vedlikeholde alt. Og når det i tillegg spirer og vokser på steder jeg har lagt grus for nettopp at ingenting skal vokse, blir man litt lei. Tomatplanter og gresskar er helt greit, men ofte må jeg ut for å fjerne ugress som vokser på parkeringen også. Det er ikke like greit og det er en forferdelig kjedelig jobb. Man får heller ingen pauser i Brasil ettersom ting vokser året rundt. Jeg prøvde å bruke round up en periode, men det hjalp bare i 14dager. Jeg synes det i tillegg er litt kostbart og det er vel også giftig. Jeg liker egentlig ikke å drive med sånne kjemikaler og foretrekker heller å fjerne ugress for hånd. Hvis jeg noengang blir velstående kanskje jeg ansetter en gartner, men imellomtiden får det bli med drømmen å jeg får gjøre jobben selv.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: