En bra start på dagen

Hvordan få en bra start på dagen? Det finnes mange tips rundt omkring om hvordan få en best mulig start på dagen. Man skal stå opp tidlig om morgenen, re opp sengen og spise en lett og sunn frokost for å få kroppen igang. Alt dette hopper jeg ofte over, ihvertfall idag. Jeg og kona stakk heller litt sent ut etter å ha sovet bort mesteparten av morgenen. Vi dro rett til nabolaget Manguinhos i byen Buzios som vi holder til. Jeg har vært her utallige ganger før, men det dukker ofte opp nye steder. Denne gangen viste kona meg et lite shoppingsenter der det var mange små butikker. Et lite senter der mye av området ikke hadde overbygd tak, med både koselige restauranter og en flott fellespark. Kona vet om de fleste steder og selv om jeg har bodd i byen en stund blir jeg aldri helt kjent føles det ut som. Dette stedet var faktisk nytt for meg. Jeg har dog gått forbi det flere ganger, men det ligger litt anonymt til. Lett å overse både inngangen og området forøvrig.

Inne på dette stedet fantes det en liten flott kafe. Jeg og kona tok den første kaffekoppen på dette sjarmerende stedet og det var virkelig fornøyelig å starte dagen der. Vi liker sånne små steder fri for folk. Da slipper man mas og man trenger heller ikke bekymre seg for korona. Strømmen hadde gått i hele nabolaget, et ganske kjent problem mange steder i byen vi bor i, men de klarte ihvertfall å lage noen velsmakende ostebrød eller Pao de Queijo som de blir kalt. Det meste lages heldigvis på gass så strøm er oppskrytt. Dette er nok ikke en typisk sunn frokost, men det brydde vi oss lite om. Man skal leve også, og skal man leve nedi her trenger man litt usunn mat noenganger, selv til frokost.

For de som aldri har hørt om Pao de Queijo er det et brød som er laget av bl.a ost. Queijo på portugisisk betyr nettopp ost og det skal godt gjøres å spise kun en av de. Dette spesielle brødet er det første jeg kjøper når jeg kommer til Brasil. Jeg spiser alltid den maten når jeg ankommer flyplassen i Rio. Selvfølgelig er maten der mye dyrere, men det spiller ingen rolle. Prisen er verdt det uansett. Brødet blir solgt de fleste steder i Brasil, men jeg har aldri sett det i Norge. Jeg og kona prøvde å lage det engang, men uten hell.

Etter frokosten dro vi til et annet nabolag i Buzios, nemlig Rasa. Det er et sted som kanskje ikke har det beste rykte på seg, men jeg liker meg der. Det ligger langt unna sentrum så det blir nesten som å komme til en ny by, selv om stedet som nevnt tilhører Buzios. Jeg har skrevet om området før og for de som vil lese mer kan klikke innom denne linken : https://brasilbloggen.com/2021/12/06/en-varm-dag-i-rasa/

Artikkelen linken fører deg til har både flotte bilder fra stedet, og selvfølgelig en tekst og info om området.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: