Den store stygge farlige myggen

Har skrevet litt om insekter tidligere, og insekter er det mye av her jeg bor. Det insektet som er mest plagsomt er nok myggen. Tidligere var det en bil som kjørte rundt i nabolaget og sprøytet ut kjemikalier som gjorde at myggen dro sin vei. Kan hende de døde også, hva vet jeg? Nå har jo kommunen sluttet å sende den sprøytebilen rundt, kjemikaliene de brukte var visst ikke bra for hverken mennesker eller natur. Når man ser hva som foregår i Amazonas så virker det ikke som de bryr seg så veldig mye om naturen. Uansett er det bra at natur og mennesker kommer i fokus og hvis kjemikaliene var skadelige så er det bra det ble en slutt på det.

Problemet nå derimot er alle de tusenvis av myggene som kommer flyvende inn på kveldstid og da hovedsakelig på soverommet. Hver kveld må jeg spraye ned rommet der jeg skal sove med gift, for så å sope opp alle de døde myggene med hjelp av ev kosten og et sopebrett. Myggen blir jo selvfølgelig borte, men inneklimaet blir noe verre. Lukta av den sprayen er ganske ubehagelig og jeg tror ikke det er bra å sove i den lukta heller. Vet allerede hva du tenker. Hva med myggnetting? Det har jeg på rommet allerede, men uansett kommer de seg inn. Enten gjennom utgangsdøra som ofte noen har glemt å lukke, baderomsvinduet som alltid står oppe eller et annet sted en mygg klarer å komme seg inn.

Den kan jo også gi fra seg mange sykdommer, selv om jeg har tatt vaksinasjonssprøyte hjemme i Norge mot bl.a gulfeber. Malaria og Denguefeber fins det ikke vaksine mot. Denguefeber fikk en bekjent av meg og han ble liggende på sykehus en periode. Sykdommen kan ta liv, men heldigvis gikk det bra med han. Jeg har ikke fått noen sykdommer enda og kommunen er flinke til å sende ut folk som lærer deg å ta
forholdsregler for å holde den myggarten som gir deg sykdom unna. Bruke nok klor i bassenget (nå har ikke jeg basseng så det slipper jeg), rydde unna all søppel og gjenstander der vann kan samle seg, og ha et velfungerende kloakkanlegg. Mye av dette burde vel kanskje vært en selvfølge, men det er det ikke. Kloakkanlegget til naboen renner bare rett bak huset hans og søppel blir kastet overalt i grøfter og i naturen forøvrig. Folk begynner nok å rydde opp etter seg når Malaria og Dengue begynner å spre seg i nabolaget. Får bare håpe på at det ikke er jeg som blir stukket først.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: