Besøk av ei pungrotte, og en svær kveleslange!

Brasil har et fantastisk dyreliv, noe de fleste tropiske land har. Man får ofte oppleve noen av dyrene på nært hold hvis man bor litt utenfor storbyene. Det er litt av luksusen av å bo landlig, selv om det kan komme et og annet giftig insekt i perioder man helst ikke vil tråkke på.

Foran huset mitt er det en del strømledninger som går i øst og vest, og det kommer ofte en såkalt Gamba som liker å balansere på den samme ledningen igjen og igjen. Pungrotte blir vel navnet på norsk. Jeg har sett den flere ganger, men jeg har aldri fått tatt et bildet av den. Det fikk jeg tilfeldigvis denne dagen da den atter engang tok turen for å balansere seg frem hvor den nå hadde tenkt seg. Den stoppet opp og sto stille på en av de høye murene folk bygger rundt husene sine der den villig poserte foran kameraet.

Jeg sto litt på avstand. Jeg har hørt den kan bite hvis den blir redd, men denne sto der fredelig så jeg kom ganske nærme før den stakk sin vei. Ifølge folk er det noen som spiser disse dyrene, men jeg har aldri smakt på de. Jeg synes de virker litt rotteaktige så jeg vet ikke om det stemmer.

For en tid siden fikk jeg også besøk av et annet dyr. Men den holdt jeg meg langt unna. Det var en kvelerslange. Lenge siden jeg har sett en så enorm slange i nabolaget. Denne var tydeligvis ikke folkeredd og tok turen til oss.

Den var alene og jeg merket jeg fikk grøssninger når jeg så størrelsen på den. Heldigvis var naboen hjemme denne dagen, som modig tok den og fraktet den tilbake til jungelen. Jeg tørr ikke ta i disse slangene. Denne var ikke av den giftige sorten, men lever hovedsak på å spise rotter og mus. Sikkert gambaer også, ettersom den har omtrent samme størrelsen som ei diger rotte. Problemet med alle disse slangene er at man vet aldri hvem av de som er giftig eller ikke. Og det er litt for mange av de til å lese seg opp på hver enkelt. Denne slangen skal jeg kjenne igjen hvis den noengang kommer tilbake. Da kanskje det blir min tur til å frakte den tilbake til naturen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: