Frosk i hagen

Brukte deler av dagen til å jobbe i hagen. Det vokser både ugress og planter året rundt nedi her så hagen trenger ofte stell. Jeg måtte fjerne noen gamle banantrær og til den jobben brukte jeg en enorm kniv, eller sabel blir kanskje mer riktig. Det dukket opp en vakker frosk som hadde samme grønnfarge som bladene den satt på. Jeg er ikke en fan av insekter, men denne var vakker. Jeg måtte pent fjerne den først, før jeg hogde ned trærne og bladene fra de gamle banantrærne med den store kniven. Banantrær inneholder utrolig mye vann og man kan enkelt skjære gjennom stammen med en brukbar kniv. Man trenger hverken øks eller motorsag.

Den ene bananklysa kuttet jeg også ned for å sette den innendørs. De var forferdelig grønne og trenger nok å modnes en del. Den oppgaven kan gjøres i huset. Treet den satt på måtte jeg som nevnt fjerne. Ifølge folk var det for gammelt og det har vokset frem en del nye små trær rundt selve stammen. Banantrær spres seg utrolig fort.

Jeg tok alle bladrestene og kastet de i en egen haug for å kompestere. Jeg tok deretter et av de små nye trærne og plantet de på et nytt sted. Ettersom de sprer seg fort prøver jeg å dekke mye av tomta med de trærne. Det er en enkel oppgave. Alle trærne vokser på samme rot og man trenger en teknikk for å kappe de fra selve rota, for så å plante det nye treet et sted. Det var gravingen som var det meste av jobben. Jorda her er fortsatt slitsom å grave i. Det ble tross alt brukt knuste murstein fra gamle hus som fyllmasse for å fylle opp plassen som senere har blitt en liten hage. Da er det bare å vente til det nye treet spirer om ikke så alt for lenge.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: