En liten slange på besøk

Jeg startet dagen med en skikkelig sunn frokost. Gresskarstuing kokt sammem med løk, hvitløk og kylling. Til maten ble det kokosnøttvann som drikke. Kan man få en bedre start på dagen? Kokosnøttene dere ser på forsidebildet er selvfølgelig plukket fra min egen hage. Bananene også. Jeg må si livet smiler nedi her i Brasil.

Jeg bor jo litt landlig til, og noenganger kan det være litt mer problematisk enn å bo i byen. Jeg fikk faktisk besøk av en liten slange for et par dager siden. Det er en stund siden jeg har sett noen nå. Jeg har jo ikke vært så mye hjemme heller så det kan nok hende det har vært mange sånne krabater innom eiendommen mens jeg har vært på reise.

Jeg er egentlig ikke så redd slanger, men liker at de i det minste holder seg utenfor eiendommen. Den var veldig liten. Om den var giftig vet jeg ikke. Jeg tok livet av den uansett i sånn tilfelle. Jeg bruker ikke ta livet av dyr, men når de kommer krypende foran inngangsdøra og kravler rundt på plattingen foran huset har jeg ikke så mye valg føler jeg. Det er nok helt sikkert flere av dem rundt omkring. Problemet med de aller minste er at man kan trå på de, eller at de kravler nedi enn en bærepose for så å hogge hvis man putter hånda i den. Ganske skummelt å tenke på. Jeg er nok ikke like redd disse krabatene som når jeg dro til Brasil for første gang. Det er uansett vanskelig å hindre de å trenge seg inn. Vil de komme så kommer de. Jeg har sett folk har prøvd alt for å holde de ute med f.eks stappe masse pledd under dører og andre rare løsninger. Jeg tror det er nytteløst og velger heller å ikke tenke på det.

Det er et annet insekt eller larve som bruker å dukke opp med gjevne mellomrom også. Jeg synes egentlig de er mer skremmende. Et tusenbein, eller gongolo som de kalles her, og ifølge folk kan den bosette seg i ørene til mennesker når man sover. Det har visst skjedd med flere, og da må man til en ørelege for å fjerne utysket som kravler og lager lyder inne i hodet på personen. Jeg synes det høres litt rart ut og jeg tror kanskje det er en vandrehistorie eller ren fantasi for å få barn til å ikke leke med de. De gir fra seg en gift som brenner huden og det er flere som har fått foten brent når de har tatt på seg skoene og dette tusenbeinet har bosatt seg i den. Steike, det er skummelt å bo her noenganger når mann tenker på sånne ting. Jeg får sette meg tilbake i hagestolen å drikke opp kokosvannet for å tenke på noe annet.

Reklame

2 kommentarer om “En liten slange på besøk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: