Plukking av gresskar

Jeg er jo en av de heldige som har en del frukt og grønnsaker i hagen. Det meste gror året rundt i Brasil. Gresskarplanten som har spredd seg utover plenen er i ferd med å dø. Gresskarene på planten derimot er i ferd med og modnes. Da måtte jeg ut å plukke de for å sette de inn. De er nok ikke klare til å spises enda, men den siste tiden de trenger på å bli spiselige kan de godgjøre seg på kjøkkenbenken. Jeg er litt usikker på om jeg klarer å spise opp alle før de blir ødelagt. Det ble mange kilo og noen av de ble veldig store. Gresskar er en av mine favorittgrønnsaker så jeg tipper de ender opp i gryta lenge før de er overmodne.

Selv om det begynte å regne forferdelig stoppet ikke det meg. Det tok heller ikke lange stunden før jeg fikk inn flesteparten av de. Jeg la noen av de bli igjen ute. Litt for at jeg ikke liker å bli bløt, men jeg synes de så forferdelige små og stusselige ut. Kanskje hvis jeg lar de sitte på planten en stund til at de får litt mer tid til å vokse.

De aller største derimot var helt enorme. En av de kunne sikkert mette en hel familie. Det er dog kun jeg som spiser gresskar i huset. Kona og hennes familie som ofte er her får brekninger bare de kjenner lukta når jeg koker den sammen med kyllinglever. Gresskar inneholder mindre kalorier enn en løk så det er perfekt slankemat. Den er utrolig mettende i tillegg hvis du tilbereder den ordentlig. Når jeg blir lei smaken bytter jeg bare krydder i gresskarstuingen og plutselig har jeg et helt nytt måltid. Man kan jo selvfølgelig bruke forskjellig kjøtt i gryta også. Men jeg foretrekker lever. Hovedsakelig fordi det er det billigste kjøttet som finnes i Brasil. Jeg er også altspisende så det har liten betydning for min del så lenge jeg blir mett. Da fikk dere et lite sparetips hvis dere skal til Brasil, og et lite mattips hvis dere er lei smaken på måltidet. Bare bytt krydder.

Reklame

2 kommentarer om “Plukking av gresskar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: