Rotter blir også øltørste

Vi våknet alt for sent, min kone og jeg, og jeg startet dagen med en sunn frokost. Kokt gresskar sammen med tomater, løk og kyllinglever. Det lukta svidd mat i hele den lille leiligheten, men maten ble ikke så ille. Jeg har aldri laget mat på et så lite kjøkken før. Det er ikke alltid størrelsen den kommer ann på. Man har da plass til både komfyr og kaffetrakter. Trenger man noe mer på et kjøkken for å overleve?

Det var fint vær denne dagen og ettersom det var Fredag var planen å ta turen til markedsplassen. Vi har vært der før, men det er et fint sted å gå rundt i. Vi kom oss ut alt for sent og når vi endelig kom oss dit var hele stedet stengt. Bare en haug med tomme telt. Lite man får gjort med det, men synes de stengte litt vel tidlig til å være Fredag. Kanskje det er pandemien som gjør at åpningstidene er som de er? Vi stakk tilbake til nabolaget vårt og gikk litt rundt i området for å titte litt. Vi begynner å bli kjent i byen nå. Tok noen bilder av flere hus bygd på et fjell. Jeg blir alltid fascinert av at folk bor sånn. Jeg tviler på at det er så trygt å villede seg inn på sånne plasser. Ta bilde på avstand og bruke det som hovedbildet på denne artikkelen må vel være trygt. Selv om husene ofte har en lav standard er det nok ikke så mange som har bedre utsikt utover byen. Vi gikk tilbake til leiligheten vår, men uten internett er det lite å foreta seg der også. Det er da Fredag og noe må man da finne på?

Vi ble enige om å stikke på en bar som lå rett over gaten. Selve inngangspartiet så litt skummelt ut. Lysene de hadde hengt opp var i og for seg sjarmerende, men synes den smale gaten som ledet oss til drikkestedet var veldig mørkt og lite innbydende. Det er alltid på sånne trange mørke smug jeg kan forestille meg at fæle ting kan skje.

Vel inne på stedet følte vi oss velkomne med en gang. En vakker og fascinerende drikkebule, og de brygde i tillegg sitt egen øl. Et lite mikrobryggeri. Alltid like sjarmerende sånne steder. Kona tok noen øl mens jeg holdt meg til vann. Jeg har bestemt meg for å ta et opphold å holde alt som heter alkohol litt på avstand en stund. Når vi satt der pilte det inn ei enorm rotte. Personalet beklaget seg og ga oss beskjed om at de ofte kommer inn fra gaten og at de alltid har det rent. Jeg tviler ikke på det. Stedet var ryddig og velgjort og det er ikke deres feil at kanskje rotter også liker å ta seg en kald en på fredagskvelden. Det ble ikke mange glassene på min kone før vi avsluttet dagen. Helt greit. Barlivet kan bli litt kjedelig når man skåler i vann for min egen del, men rotta satte sitt preg på kvelden så turen var ikke bortkastet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: