Tidlig oppe i Teresopolis

Våkne opp tidlig i denne byen, ihvertfall på denne årstiden må jeg påstå er litt bortkastet. Det er fryktelig kaldt her på morgenen. Det er tross alt vinter her nå. Vi hadde det samme problemet i Petropolis. Forskjellen mellom de to byene var at sovestedet i Petropolis var noe bedre. Vi har ihvertfall fått internett til å fungere noenlunde i leiligheten. Da ble overnattingsstedet litt mer sjarmerende med engang. Tror vi satser på en ny dag i sentrum, men jeg har lite lyst til å gå. Kjenner jeg kona rett er det vel å ta beina fatt som blir alternativet. Jeg må legge en slu plan for å slippe spaserturen. Hva skal jeg finne på? Vi skal ihvertfall tilbake til gågaten i sentrum idag for å utforske den. Det fikk vi ikke tid til i går. Jeg synes området var så fint, spesielt den vakre kirka.

Når kona endelig våknet, ble det en frokost for så å gripe dagen. Sola hadde kommet litt frem, og skyene og tåka som lå over byen når jeg våkna var borte. Jeg foreslå vi skulle ta en liten sightseeing med bilen rundt i byen for så å avslutte dagen i sentrum. God ide sa kona, og planen min for å slippe og gå fungerte.

Sist gang jeg var i denne byen prøvde jeg å stikke innom stedet Lago Comary, en kjent lagun. Det stedet var stengt denne gangen også. Lite man får gjort med det og vi dro til en restaurant ved navn Braccia for å innta en lunsj. Tror vi betalte rundt 16reais per porsjon. Nesten gratis med andre ord. Etter maten dro vi til sentrum. Vi parkerte bilen på et bilvaskeri. De forlangte 50 reais for å håndvaske bilen innvendig og utvendig, og med tanke på hvor lenge siden bilen ble vasket var det ingenting og si på den prisen. Vi slo til tvert.

Vi kom frem til gågaten som ligger i sentrum tilslutt. Vakkert sted med gamle bygg, sjarmerende små butikker og en og annen kafé man kan sette seg for å ta en kaffe. Den flotte kirka vi besøkte i går troner stolt øverst i gaten.

Jeg må si stedet imponerer og det er lett å slå ihjel noen timer her. Når det i tillegg har blitt litt varmere i været og gradestokken viser 22varme ble mye av dagen brukt her. Første gangen jeg går rundt i t-skjorte i byen.

Det ble tid for en varm fersk kaffe her også. Jeg tror snart det er kaffen jeg bruker mest penger på denne turen. Jeg må si jeg liker cafelivet i Brasil. Man føler seg litt ekstra sofistikert når man sitter på flotte steder å nyter den mørke, aromatiske drikken jeg har blitt så avhengig av. Neste ferie får jeg ta med en termos. Tror dog ikke jeg vil føle meg så sofistikert da, men jeg hadde spart en del penger på det. Etter en god stund i sentrum var det på tide å komme seg hjem.

Vi gikk tilbake til parkeringsplassen for å plukke opp en nyvasked bil, innvendig og utvendig. Bilen har vel aldri vært så ren noengang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: