Den vakre kirken i Teresópolis

Jeg våknet tidlig i leiligheten vi sover på. Flott beliggenhet litt utenfor sentrum, men fortsatt gangavstand til alt. Sovestedet ligger rett ved hovedveien og det er litt slitsomt med trafikken rett utenfor, men jeg vendte meg til den fort. Det var verre med at det ikke var internett i leiligheten. Den eneste underholdningen er en liten tv som jeg ble sittende å se på filmen Mortal Combat på portugisisk dagen i forveien. En film som er dårlig på alle språk. Det var heller ikke parkering ved bygget, og vi ble begge litt bekymret for bilen som vi parkerte på ei bakgate. Den er heldigvis gammel og ikke fri fra bulker, og den har i tillegg alarm. Vi får satse på det går bra. Artikkelbildet er utsikten fra leiligheten for de som lurte.

Vi stakk ut ganske sent pga elendig vær. Kaldt, vind og overskyet. Første dagen med dårlig vær på turen så skal ikke klage. Vi inntok middagen på et flott spisested rett over gaten der vi bor. Navnet på stedet var Casa Agridoce. Et bakeri, spisested, kafé og utsalg av vin på et og samme sted. Eierne har tydeligvis dekt de fleste behovene for folk som spaserer forbi. Maten var billig og god i tillegg. Vi avsluttet måltidet med kaffe, og ettersom stedet hadde gratis Wifi tok vi oss god tid. Utrolig hvor avhengig man blir av å sjekke sosiale medier, mail og alt annet som egentlig kan vente.

Sånne skilt med hjerte dukker opp overalt i Brasil
En flott park hvor man skimter fjellet, Dedo de Deus, i bakgrunnen

Sovestedet ligger ikke langt unna sentrum. 2km ifølge nettsiden deres. Vi endte opp med å gå 5km før vi var fremme. Det var mye fint å se på veien dit. Gikk bl.a forbi en flott park. På bildet jeg tok kan man skimte litt av det kjente fjellet Dedo de deus bak, eller Guds finger på norsk. Et kjent sted for turister.

Det mest interessante stedet vi var innom var nok Craft Beer. Et sted som var eid av en mann som drev med ølbrygging.

Han solgte ølutstyr til hobbybryggere, og brygget sitt eget øl som han også serverte til gjester når kvelden kom. Mannen kunne det det var å kunne om brygging og visste tydeligvis hva han snakket om.

Vi ble stående lenge å slo av en prat. Jeg spurte pent om å få ta bildet av butikken hans, noe han entusiastisk ga meg lov til.

Når vi endelig kom frem til sentrum fikk vi øye på kirka som lå øverst i gågaten. Den heter Igreja Santa Tereza og har en utrolig vakker arkitektur.

Den ligger midt i sentrum og parken rundt med samme navn var også flott i seg selv. Heldigvis hadde sola tittet frem så det var litt varmere. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne fryse på veien hit. Gradestokken viste 19-20 grader. Vi fikk ikke tid til å gå i gaten, men vi tilbrakte en tid ved kirken og parken rundt. Flott sted og jeg gikk også inn for å ta et bilde.

Jeg er ikke så sjenert lengre når jeg reiser, men jeg hadde nok ikke turt å gå inn i kirka for et par år siden. Vi må nok ta en dag til i sentrum. Denne dagen fløy avgårde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: