Nabolaget Retiro – Byens styggeste?

Nabolaget vi har midlertidig bosatt oss på er nok ikke av de aller beste jeg har vært borti. Jeg har ikke vært borti noen uheldige episoder enda så skal uansett ikke klage for mye. Jeg brukte deler av denne dagen med å spasere rundt på dette området. Kona ville slappe av hjemme, så turen måtte jeg pent ta alene. Stedet har noen butikker å by på og varene er forholdsvis billige også. Det er billigere her en byen vi bor i til vanlig. Jeg fikk selvfølgelig en handleliste av kona før jeg gikk. Jeg hadde også et lite håp om å finne meg en kafé og ta en kaffe på før jeg tok på skoene og gikk.

Var varmt i været selv om det var ganske tidlig. Det er vinter nå og det kan bli ganske kaldt i denne byen på denne tiden. Føltes ut som jeg gikk rundt en varm høstdag i Norge. Møtte på noen skitne gatehunder som fulgte etter ei dame med handleposer. De dyrene finnes overalt i Brasil og de følger ofte etter lukta av mat fra folks handleposer.

Jeg gikk forbi kanskje den mest møkkete elva jeg har sett på lenge. Kom en ekkel stank fra den når jeg passerte broen som gikk over den også. Blir nok ingen bading der på turen.

På mange av fjellene rundt nabolaget var det bygd enkle murhus. Det er flere steder i Petrópolis der folk har bosatt seg sånn. Fin utsikt har de nok, selv om husene er av den enkle sorten.

Gikk etter hovedveien som var overfylt med trafikk for å finne et sted å ta en kaffe. Den oppgaven ga jeg opp. Jeg så ingen steder og jeg tror ikke jeg hadde orka å satt meg ned noen steder for å slappe av med en kopp heller. Litt for mye trafikkbråk og litt for få innbydende plasser.

Stakk innom butikken og kjøpte det som sto på konas handleliste og avsluttet turen i en dyrebutikk. Så noen merkelige skapninger de solgte for 10 reais. Noen som vet hva slags dyr det er? Man skal ikke dømme etter utseende, men disse dyra var ikke pene. Grøss

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: