Petrópolis flotteste nabolag og fellespark

Vi startet dagen tidlig min kone og jeg. Tok oss en god og lang frokost på sovestedet før vi gikk ut for å gripe dagen. Det var kaldt fra morgenen av og jeg merket jeg frøs litt, selv om sola allerede hadde tittet frem og det var blå himmel uten ei sky. Det ble utrolig varmt utover dagen, og jeg angret på jeg ikke tok med en shorts før vi dro til et vakkert nabolag i Petrópolis ved navn Itaipava.

Kona var sjåfør og vi stoppet like før nabolaget og tok beina fatt. Hun mente vi begge hadde godt av å gå litt noe jeg kan si meg enig i. Vi stoppet og drakk litt vann i en enorm park og for å slappe av en stund. Det er lett å kose seg her. Parken het Parque Municipal de Petropolis. Vakkert sted som er verdt å ta turen innom. Området var enormt og vi rakk ikke se hele. Vi orket ikke å gå rundt hele blir kanskje mer riktig. Man kan bli sliten av å være på reisefot og vi måtte også spare kreftene for å se resten av nabolaget Itaipava. De solgte forskjellige ting som mat og vann fra noen telt og boder i parken også, men alt var ikke åpent. Vi var nok litt tidlig ute.

Etter turen i parken gikk vi videre. Nabolaget har mange forskjellige små kjøpesentre man kan ta en kaffe eller gå rundt å titte i. Dette stedet er et behagelig sted å sløve i. Nabolaget er kjent for å være et av de bedre nabolagene med mange vellykkede innbyggere. Jeg synes de virket hyggelige og jordnære allikevel. Tydeligvis har ikke den høye velstanden gått i hodet på dem. Cappuccinoene vi kjøpte på en flott kafé kunne godt vært litt varmere, men det var fortsatt en god stemning å bare sitte der med en halvlunken kopp med kaffe.

Det var et lite skår i gleden med denne dagen. Jeg har en del tester jeg må ta etter lungebetennelsen jeg skrev om for en tid tilbake og noe av de testene tar jeg på denne turen. Vi stakk innom et annet flott kjøpesenter og der var det også noen medisinke privatklinikker. Vi tok den ene testen litt på impuls. Det var scanning av magen og levra. Hva det har med lunge og en lungebetennelse å gjøre har jeg aldri fått et konkret svar på. Ifølge eksperter burde jeg kostet på meg den testen så da stilte jeg ingen spørsmål og gjorde nettopp det. Kostet 120 reais og jeg måtte drikke rikelig med vann før timen. Kjøpte den dyreste vannflaska jeg noengang har handlet meg i Brasil til 9.15 reais på et apotek i nærheten. Jeg har kjøpt øl billigere enn det.

Prøvene var uansett fine og vi avsluttet dagen med en middag på samme senteret.

Koselig sted alt i alt selv om legetimer er ubehagelige samme hvor man befinner seg. Må tilbake igjen senere for blodprøver og annet, men tror jeg tar de prøvene når ferien er over.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: