Den vakre dammen Poço das Bruxas

Jeg og kona våknet opp tidlig og startet dagen med en god frokost på hotellet. Tror jeg spiste nok for 2personer, men til mitt forsvar kostet det 160reais per natt på hotellet og når frokosten er inkludert er det viktig å få valuta for pengene. Kona spiste mer normalt, som hun ofte bruker å gjøre. Etter frokosten og et par kaffekopper dro vi ut til byen. Eller rettere sagt et stykke unna byen. Det er en fin vanndam som også er et kjent sted for turister å besøke. Den heter Poço das Bruxas og skal være en av severdighetene i området. Vi dro dit og det var et veldig avsidesliggende sted. Med gps finner man frem uansett hvor stedene befinner seg. Nabolaget derimot og de husene som var der var veldig sjarmerende. Jeg kunne godt tenkt meg og bodd sånn avsidesliggende på fjellet og nyte ro, stillhet og vakker natur.

Mange hadde høner og ender i hagen som kjæledyr. Typisk levestandard for de på den brasilianske landsbygda.

Vi måtte gjennom en ganske smal sti for å komme til dammen, men det var ikke lange turen før vi var fremme. Jeg tenkte litt på slanger og andre ville dyr når jeg trasket innover jungelen, men det var piggtråd gjerdet jeg kom borti som var mest plagsomt.

Ville dyr så vi ingenting av. Vi gikk forbi noen eiendommer helt inntil vannet. Sikkert slitsomt med turister som spaserer rett forbi hjemmene deres hele tiden, eller kanskje folka er vant til det.

Poço das Bruxas var et fint sted, men vannet var altfor kaldt til at jeg hoppet uti. Kona badet heller ikke.

Poço das Bruxas
J

Det ble uansett noen fine naturbilder. Det var heller ingen andre folk der så vi fikk hele stedet for oss selv. Det er nok lavsesong og lite turister på denne tiden. Det er litt mer behagelig å reise da synes jeg. Etter litt sightseeing i nabolaget dro vi videre. Kona hadde sett ut en park på google maps og vi tok turen dit. Turen var totalt bortkastet. Et falleferdig bygg, en forsåvidt vakker elv, men ungdommer som ødela stemningen med røyking av alt annet enn sigaretter. Jeg dømmer ingen, men skjønner ikke hvorfor de måtte være så høyrøstet. Det ble ingen bilder fra det stedet. Vi stoppet knapt bilen før vi dro videre. Skikkelig ekkel stemning.

Bassenget på taket var det lett å nyte

Tilbake til hotellet var det enkelt å nyte resten av dagen. Vi stakk en tur opp til bassenget på hotellet der kona tok seg noen glass vin. Jeg er på vannvogna og det ble bare kaffe og vann på meg. Selv om bassenget var på toppen av bygget og jeg har høydeskrekk var det utrolig fint der. Det er lett å kose seg meg en sånn utsikt ved bassengkanten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: