Rekesuppe uten reker

Det var deilig å endelig komme frem å strekke på beina. Kjøreturen tok noe lengre tid enn vi først trodde. Kona som kjørte hele veien. Jeg var litt for trøtt og førerkortet mitt er heller ikke gyldig lengre. Hun har også blitt glad i å kjøre bil så det plager henne ikke å sitte bak rattet, hvis musikken på spotify er av en engasjerende sorten vel og merke.

Jeg fikk et positivt førsteinntrykk av stedet. Det er en liten fjellbygd med vakre fjell rundt seg. Fabelaktig natur man ikke kan få nok av. Man merker fort man kommer til fjells. Lufta blir så utrolig mye friskere, og klimaet en del kaldere. Jeg våkna med engang vi gikk ut av bilen for å sjekke inn på hotellet. Den friske lufta gjør noe med deg etter en lang kjøretur og jeg følte meg plutselig 10år yngre.

Hotel Palace Serra Verde Imperial kan anbefales. Et flott sovested.

Hotellet var også av den luksuriøse sorten. Et av de bedre sovestedene jeg har vært på. Nesten litt for luksus etter min smak. Kostet 160reais per natt. Lavsesong nå. Prisen er nok høyere på høysesong. Hotellet het : Hotel Palace Serra Verde Imperial og kan lett bookes på nettsiden booking.com hvis noen er interessert i å ta samme turen engang. Etter en kjapp dusj og skifting av klær gikk vi ut for å undersøke fjellbygda. Jeg hadde heldigvis med meg flere par bukser og gensere. Kulda kom fort når mørket senket seg, noe som er et naturlig fenomen når man er på fjellet i Brasil.

Fikk et mattips av mannen i resepsjonen og han rådet oss til å reise litt utenfor sentrum for en matbit. Det var Søndag og det meste var stengt i byen. Vi tok bilen og dro litt utenfor og stedet var vakkert. Flotte fjell og en elv som rant ved siden av den ene restauranten. Jeg følte meg raskt hjemme på dette stedet. Jeg elsker naturen på fjellet.

Ei vakker elv som renner rett ved siden av den litt for dyre restauranten.

Kona var ikke imponert. Hun synes elva var flott, men prisene altfor høye. Vi kjøpte mat ved et spisested ved siden av. Vi bestilte begge en varm suppe med reker for å få tilbake varmen i kroppen. Rekene var det ikke mange av. Sørgelige greier og vi måtte vente en evighet på maten også. Man måtte i tillegg smøre seg med tålmodighet for å få regningen. Vi la ikke igjen noe tips på dette stedet. Beliggenheten var flott. Herlig natur, men selve middagen kunne vi nok spart oss for.

Den billige restauranten vi endte opp med å spise hadde ikke den beste suppa å tilby.

Det hjelper selvfølgelig ikke å klage, noe jeg prøver å ikke gjøre heller. Jeg vil ikke bli sett på som en grinete europeer som går rundt og breker i hytt og pine fordi ikke alt går etter planen. Er ikke sånne folk slitsomme? Det ble tidlig kvelden og en ny dag venter rett rundt hjørnet.

Reklame

6 kommentarer om “Rekesuppe uten reker

  1. Hvordan er det å kjøre rundt med bil slik dere gjør? Jeg tenker litt på kriminalitet. Er det tider på døgnet man ikke bør kjøre på landeveien? Hva er oddsen for å finne menyer på engelsk på restauranter, når man kjører rundt slik?

    Liker

    1. På denne turen holdt vi oss bare i fjellet i delstaten Rio de Janeiro. Det er mindre kriminalitet i fjellene enn det er i de fleste strandbyer. Det er heller ingen store favelaer man kan kjøre seg bort i sånn som det er i Rio og andre store byer. Det er nok relativt trygt. Engelsk kunnskaper finnes det knapt i Brasil så alle menyer er på portugisisk. Skal man fylle bensin er det noen som fyller for deg å du må selv si hvor mye du skal fylle for, på portugisisk. Man er nesten nødt til og kunne litt av språket.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: