Hestemøkk som hagegjødsel

Jeg har skrevet flere innlegg om hageprosjektet mitt i det siste. Litt om hva jeg har gjort for å få plantene til å gro, og hva slags planter jeg har i hagen. Jeg skal ikke skryte for mye. Det meste gror i Brasil hvis man gjødsler.

Jeg klarer heller ikke å påpeke nok ganger hvor bra hestemøkk fungerer som hagegjødsel. Trærne skyter av gårde når jeg legger møkka rundt buskene. Det er hovedsakelig banantrærne mine som har fått det meste av hestemøkka. Jeg er litt redd for å ødelegge appelsintrærne og de andre buskene med hestemøkk. Hestemøkka er som kjent varm og kan brenne i stykker røttene. Det er ikke alltid jeg har ventet med møkka har brent ferdig før jeg har brukt den i hagen. Jeg tok livet av et appelsintre tidligere på den måten, men da plantet jeg selve treet mitt i møkkahaugen så jeg kan vel egentlig takke meg selv. Det er vel av sånne feil man lærer.

Jeg komposterer mye av møkka også. Legger de i noen dunker som fyller seg opp altfor fort og blander det med litt jord og matavfall. Mye av gresset som blir klippet ender også i en av de dunkene. Jeg har nesten fått et luksusproblem i det siste. Hvor skal jeg gjøre av all denne matjorda? Jeg får vel grave opp noen digre hull i hagen, fylle de igjen med god jord og plante et eller annet der, men for et ork i varmen a gitt. Merker jeg har vært litt lat i det siste.

Hestemøkka henter jeg som nevnt i tidligere innlegg bare rundt omkring der jeg bor. Det står hester her og der på ubebygde tomter så gjødselen får jeg gratis. Det mest gøyale er at den ene hesten kjenner meg igjen og kommer for å få klapp og kos om morgenen når jeg er ute grytidlig for å hente møkk. Sånne ærend gjør jeg før nabolaget har våknet. En bedre start på morgenen er det vanskelig å få. Hester er flotte dyr.

Jeg leste også en interessant artikkel på internett at en hest produserte, eller bæsjer om du vil 25 kg møkk på en dag. Jeg trenger nok aldri å kjøpe gjødsel eller matjord til hageflekken min.

Her er en link til flere hageartikler fra Brasil : https://brasilbloggen.com/category/hus-og-hage/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: