Vedlikehold av hus

Jeg og kona har en eiendom i Brasil som jevnlig trenger vedlikehold. I det siste har det vært en god del vind og en del av taksteinen som ble lagt for mange år siden har nesten båst vekk. De ligger på taket enda. De som la taket festet de med ståltråd, men de ligger ihvertfall ikke på rekke og rad lengre. Jeg har høydeskrekk og heller ikke noe særlig byggekunnskaper så når ting skal vedlikeholdes må vi tilkalle eksperthjelp. Vi har en person som har jobbet mye for oss under denne pandemien, som kan alt det er og kunne om bygg og vedlikehold. Han er en altmuligmann som jobber for en dagspris på 170reais. Realen er veldig billig nå så ha folk i jobb her er nesten gratis. Jeg merket jeg ble nervøs bare av å se han klatre opp i høyden og jeg orket ikke stå der så lenge. Jeg blir svimmel bare av å se på folk som jobber der det er høyt så hvis jeg måtte gjøre jobben selv hadde jeg svimt av før jeg hadde nådd toppen på stigen. Vi hadde selvfølgelig kjøpt inn beskyttelses sele hvis uhellet skulle være ute og fyren faktisk hadde falt ned. Hvis man har folk i jobb er det arbeidsgiveren som har ansvaret for sånt. Jeg har også hatt en maler som har drevet og malt og fikset på rundt omkring i tillegg. Ting jeg strengt tatt kunne gjort selv, men som jeg må ærlig innrømme at jeg er for lat til. Hvem liker egentlig å male? Når mannen attpåtil ikke forlangte mer enn 70 reais per dag så gidder jeg ikke tenke på å gjøre det selv engang. Det er vel en overdrivelse å kalle han en mann enda. Gutten var vel ikke mer enn 15-16år, men skolene er stengt pga pandemien og hvis ungdom vil jobbe istedet for å drive dank ser jeg på det som en positiv ting. Dyktig arbeider var han også.

Vi har også fjernet en del ødelagte gipsplater som vannet har ødelagt. Å bruke gipsplater utendørs var visst ingen god ide. De har selvfølgelig stått i ly for uvær, men de ble ødelagte uansett. Det taket fjernet ihvertfall jeg på egenhånd. Slå i sønder saker for å fjerne det er en typisk jobb jeg takler så lenge det ikke blir altfor høyt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: