God jul til alle mine lesere!

Da er julen her. Dette året har gått fort. Hvor blir tiden av? Det er vel et uttrykk som sier at tiden går fort i godt selskap.

Denne julen skal vi feire i en by som heter Iguaba Grande. En liten brasiliansk landsby jeg kommer til å skrive mye om i fremtiden. Kona har familie på dette lille stedet og vi skal selvfølgelig stikke innom samtlige av de for å ønske dem en god jul. Det er selvfølgelig ikke noe snø her, og den varmeste tiden på året har kommet, Desember. Sykelig varmt og julestemning har jeg ikke i det hele tatt. Kanskje det er pga mangelen på snø. Jeg ser det er noen folk som allikevel pynter husene sine med lys og julestjerner, men de fleste på dette stedet har til nå latt pynten bli liggende på loftet.

Det er ikke spart på julepynt i fellesparker og inne på butikker ihvertfall. Jeg var innom en av parkene i landsbyen for å ta et julebilde å legge ut på bloggen. Det ble kun et bilde. Det var altfor varmt til å gå rundt å knipse flere. Det var koselig å gå ute der på aftenen selv om svetten rant nedover kroppen pga den sterke sola. Jeg synes kommunene rundt omkring i Brasil er flinke til å pynte parkene sine. De er godt ivaretatt året rundt, men julepynten henger selvfølgelig ikke oppe hele tiden.

Det er rart å stikke innom en matbutikk og de spiller kjente julesanger mens det er over 30varmegrader ute. Som nevnt lar julestemningen vente på seg for min egen del, og det er kanskje like greit. Av personlige grunner hadde jeg ofte en ensom jul den tiden jeg bodde i Norge. Mørketiden synes jeg også var vanskelig, men ensomheten var nok verst. Nå er jeg godt gift og har alltid min flotte kone som selskap. Ting har forandret seg betraktelig etter at jeg forlot mitt hjemland, helt klart til det bedre.

Selv om det ikke er mye som minner om jul så finnes det steder i Brasil der de tar jula mer høytidelig som jeg har besøkt tidligere. Når jeg var i en by som het Gramado for lenge siden, en brasiliansk fjellby, hadde de pyntet hele gater fulle av julepynt og lys, og det var enda ikke Desember. Det føltes litt ut som jeg gikk rundt i en julekatalog når jeg besøkte byen. Romantisk og vakker og mye kaldere klima. Her er en link for de som vil lese om stedet : https://brasilbloggen.com/category/backpacking-sep-nov-2020/gramado/

Visste du forresten at juleaften feires den 25desember i Brasil, og ikke den 24 som i Norge? Det betyr at jeg har en dag ekstra å komme i julestemning på.

God jul og godt nytt år!

Reklame

2 kommentarer om “God jul til alle mine lesere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: