De vakre strendene i Arraial do Cabo

Bare reisen inn til den lille strandbyen Arraial do Cabo er en opplevelse i seg selv. Hvis man tar veien fra nabobyen Cabo Frio passerer man vakre hvite sanddyner og kaktuser jeg ikke fikk tatt bilder av denne gangen, men det fikk jeg gjort på den forrige turen til byen. Denne vakre lille strandbyen er et sted jeg ofte kommer tilbake til når muligheten byr seg.

Jeg og kona stoppet på en tilfeldig strand på veien inn til byen. En strand det er nesten umulig å ikke få øye på om man kjører fra retningen Cabo Frio, nabobyen. Det var flotte hus som var bygd etter en enda flottere strand. Usikker på hva nabolaget heter, men stranden var utrolig vakker. Jeg sjekket på kartet når jeg kom hjem og jeg er ganske sikker at strandens navn er : Praia do Foguete. Hvis det stemmer heter nabolaget Foguete også og tilhører strandbyen Capo Frio.

Jeg og kona stoppet ihvertfall på dette vakre stedet for å ta en forfriskende dukkert. Det var utrolig varmt i været, og uten air condition i bilen kokte vi begge nesten bort på bilturen. Det var lett å finne parkering i det vakre nabolaget. Vi satte fra oss bilen på veien som går bortetter den hvite stranden. Det var ikke så folksomt der, noe jeg synes var rart. Stedet var utrolig vakkert. Sanden var så varm så jeg brant føttene før jeg hoppet uti. Jeg hadde på meg solbriller fordi den hvite stranden blendet meg. Vannet var utrolig varmt, men det var litt høye bølger og sterk strøm der. Det var også satt opp røde flagg for å advare folk, men det stoppet ikke meg fra å hoppe uti. Jeg leste på internett i etterkant at denne stranden kan være farlig å bade i pga bølger og understrømmer. Sikkert det var derfor det var lite folk der. Passet meg utmerket uansett. Jeg er ikke så glad i å småsnakke med folk.

Etter at jeg og kona hadde avkjølt oss litt dro vi videre for å besøke strandbyen Arraial do Cabo. Hvis man liker natur er det umulig å ikke elske det stedet. Jeg må si inngangsporten de har laget når man kommer frem til byen for å ønske deg velkommen virkelig er vakkert utført. Det var en haug med turister som stoppet for å ta bildet av begivenheten. Jeg gjorde det selv også denne dagen. Jeg har kjørt forbi flere ganger, men aldri tatt meg tid til å stoppe der. Bildet jeg tok ble også forsidebildet på artikkelen, og jeg fikk med meg det fargerike skiltet som sier jeg elsker Arraial do Cabo ved siden av, selvfølgelig skrevet på portugisisk. Etter et stopp dro vi videre og den neste stranden som møter deg hvis man besøker byen tror jeg de fleste blir lamslått av. Denne byen har imponerende natur.

Når man kommer rett til byen fra retning Capo Frio dukker det opp en liten vakker strand på venste side av kjøreretningen. Navnet på stranden er Prainha, noe som også betyr liten strand. Selv om stranden ikke er av den største er den vakker å se på. Jeg og kona brukte mesteparten av dagen på denne stranden. Arraial do Capo er en vakker strandby som har en flust av strender å benke seg til. Det er nesten umulig å plukke ut et favorittsted.

Vi avsluttet dagen på restauranten Bom Paladar. Man blir sulten av å ligge i solen hele dagen. Det blir ikke siste gangen jeg besøker denne byen. Jeg bor tross alt ikke så langt unna.

Reklame

2 kommentarer om “De vakre strendene i Arraial do Cabo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: