Hvordan spare penger?

Spare penger er vel noe mange er opptatt av, også vi som lever i Brasil. Noenganger synes jeg kanskje det kan bli litt for mye av det gode. Jeg gikk ut i hagen for å pusle litt og plutselig fikk jeg øye på en del av et ødelagt toalett kona hadde brukt som blomsterpotte. Jeg synes kanskje at vi kunne ta oss råd til noen ekstra blomsterpotter istedet for å bruke den øvrige delen av et ødelagt toalett for å spare penger. Jeg klagde ikke uansett, men jeg klarte ikke å holde meg og brølte ut i stor latter. Kona tok det pent som vanlig. Hun blir ikke så lettkrenka som mange folk blir nå idag. I Brasil er det mange som bruker det meste for å spare noen kroner, og kanskje vi nordmenn har noe å lære der? De fleste nordmenn kaster og kjøper nytt titt og ofte, jeg inkludert, selv om mange av tingene sikkert kunne ha holdt et par år til.

Jeg har ofte noen folk i jobb i Brasil og han ene fikset så jeg fikk gratis vann til hagen. Den ene leieboeren på tomta har installert air-condition og de som er kjent med den teknologien vet at det drypper vann fra den når den står på. Der fant jeg, eller min arbeidstager en god måte å spare penger. Han koblet på en slange på anlegget og førte den i en 50litersdunk stående på bakken. Det tar faktisk ikke mange dagene for dunken fylte seg opp, og vipps fikk jeg gratis vann til hagen. Det er bare en midlertidlig løsning sa han. Mannen skulle legge det opp med rør enda mere lettvint i fremtiden, så vannet går automatisk til grønnsakshagen min. De er kreative disse brasilianske arbeiderne. Hittil så har det ikke vært så mye jobb å tømme dunken, selv om den er litt i tyngste laget.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: