En varm dag i Rasa

Rasa er et nabolag i Buzios jeg har skrevet en liten artikkel om tidligere. Jeg er egentlig ikke så kjent med dette stedet, og har hovedsakelig bare kjørt forbi for å besøke andre steder. Det er jo fortsatt litt mye styr med korona i Brasil så det er vanskelig å få til en skikkelig langtur. Jeg merker reiselysten har kommet snikende i det siste, men folk blir rådet til holde seg mest mulig i ro. Sitte inne har jeg gjort litt mye i det siste, men heldigvis har vi noen flotte områder vi kan utforske rett utenfor husveggen. Denne dagen dro jeg og kona til Rasa for å utforske det stedet litt mer. Jeg tok meg av bilkjøringa, mens kona slappet av. Før vi var fremme stoppet vi på et rolig lite sted ved stranden som lå etter vegen.

Det er alltid behagelig og frisk bris ved havet. Strekke litt på bena å ta seg litt frisk luft er bare ren luksus når man kjører en bil uten air condition i den brasilianske varmen. Stranden er enorm og strekker seg helt fra det ene nabolaget til det andre. Vi ble ikke der altfor lenge, og ingen av oss hoppet uti vannet for å sjekke badetemperaturen. Vi orket ikke å starte dagen med bløte klær. Sitte i et vått bilsete når turen akkurat har begynt er vel noe de fleste vil unngå.

Vi dro rett til den store fellesparken som ligger i sentrum av Rasa. Jeg har aldri gått der før, heller ikke min bedre halvdel. Det var lite folk der også, men vi var der veldig tidlig. Vi brukte lang tid i denne parken. Den var også utrolig stor og kommunen hadde ikke spart på pengene da denne ble bygget. Det var flere forskjellige idrettsbaner man kunne sparke fotball, spille basket og mange andre ting. Det hadde sikkert vært gøy og vært ungdom igjen og vokset opp på dette stedet.

Her har den yngre generasjonen mulighet å dyrke sine idrettsinteresser. Det var tilogmed et eget basseng inne på stedet. Men alt var stengt. Denne koronaen ødelegger mye. Det var også et enormt bygg i parken. Det lå høyest og skuet majestetisk over hele stedet. Det var teateret, men det så veldig forlatt ut.

Baksiden av teateret. Mye stygg tagging som ødelegger bygget.

Det var bygget i 2013 og jeg må si det var dårlig vedlikeholdt når man kom på nært hold. Det trengtes et malingsstrøk eller to. Det var også noen som hadde tagget på det flotte bygget på flere steder. Tenk å ødelegge noe så fint når det er bygget for allmenheten. Noen folk liker tydeligvis ikke å ha flotte ting rundt seg. Vi slappet av litt i skyggen bygget kastet fra seg og fant et par sitteplasser. Man blir sliten av å gå sånn i varmen. Etter et pust i bakken var det allerede midt på dagen og det var dags for lunsj. Den tok vi på et sted i sentrum som hadde både bakeri og matservering i et.

God mat var det også, selv om den ene grønnsaken jeg hadde på tallerkenen smakte helt forferdelig. Husker ikke navnet på hverken spisestedet eller grønnsaken i farten, men min bedre halvdel hjalp meg med porsjonen min. Etter maten var det på tide å komme oss hjem, og jeg avsluttet turen med å ta et par bilder fra sentrum.

Reklame

2 kommentarer om “En varm dag i Rasa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: