God øl og litt mat i Manguinhos

Vi tok en kveld i Manguinhos. Et flott nabolag i byen Buzios. Kona viste om et nytt sted jeg ikke har sett før. Planen for dagen var og ta oss noen kalde øl og en matbit. Det har blitt litt mye øl i det siste synes jeg og det er vel snart på tide med en liten drikkepause igjen. Greit og fylle inn noen hvite måneder i ny og ne. Det er en stund siden sist nå. Denne kvelden brydde vi oss lite om det og tok en minibuss til Manguinhos. Disse minibussene går her hele tiden, men ikke så ofte som før pga Korona. Alt stenger jo tidligere også så folk vanker ikke så mye ute på natterstid lengre. Vi gikk av i nabolaget vi hadde planlagt og bruke tiden på, og stakk til en bar/restaurant som het Bar do Gordo. Jeg synes navnet var litt spesielt. Direkte oversatt til norsk blir det : Den feites bar. Kanskje eieren er overvektig og har god selvironi. Ikke vet jeg. Stedet lå utrolig vakkert til. Helt inntil havet og prisene var ikke så verst heller. 11,80 reais for en øl på 600dl. Det synes jeg var et røverkjøp med tanke på beliggenheten.

Jeg synes det var litt rart at det var satt opp skilt der det sto at man ikke kan gå inn uten bruk av maske. Det går da ikke ann å drikke øl eller spise mat med maske på seg, noe heller ingen av de mange gjestene gjorde som satt tett i tett. Jeg tenkte litt på viruset som fortsatt herjer nedi her, men disse reglene skjønner jeg lite av. Vi satte oss uansett og rakk å drikke mange kalde øl før de skulle stenge. Jeg synes de stengte litt tidlig, men til deres forsvar var vi også litt sent ute. Jeg synes en bar uansett burde være oppe lengre en til klokka 09.00 på kvelden. Heldigvis var det andre steder som fortsatt var åpent og vi betalte regningen på litt under 100 reais før vi gikk videre.

Vi hadde ikke planlagt noe hvor vi skulle gå videre, men vi fant ihvertfall et sted som var oppe. Vi kjøpte noen friterte pastel vi spiste og noen flere kalde øl. Jeg skal besøke dette stedet engang til i fremtiden. Da skal jeg sørge for å være litt tidligere ute for dette stedet var også iferd med å stenge. Vi gikk videre.

Det neste stedet lå etter hovedveien til sentrum. Jeg husker ikke helt hvor langt vi gikk, men det var en hyggelig ung man som serverte oss. Dette stedet serverte ikke øl, men chopp. En annen type drikk som er populær nedi her. Jeg synes det blir litt det samme, men chopp koster som regel litt mer. Vi fikk til og med prøvesmake de 3 sortene han hadde. Mannen som serverte oss snakket kun spansk. Sikkert en fra Argentina, argentinere er det mange av i byen. Jeg var allerede ganske bedugget så jeg synes det meste smakte likt, men den ene var litt mer syrlig. Jeg gikk for den, selvfølgelig servert i det største glasset de hadde. Jeg og kona ble sittende på dette stedet lenge. Mest fordi flesteparten av de andre stedene var stengt, men det var uansett et hyggelig sted. Etter en stund var det på tide og ta en Uber hjem. Jeg husker faktisk ikke hvor mye regningen kom på, eller navnet på stedet, og selv om jeg våknet opp fyllesyk dagen derpå synes jeg det for en gangs skyld var verdt det. Dette ble alt i alt en fin kveld.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: