Te rett fra min brasilianske hage

Grønnsakshagen min vokser seg frem gjemt og trutt. Spesielt i det siste da det har vært periodevis en del regn. Da slipper jeg å vanne også.

Jeg har ikke bare frukter, grønnsaker og trær som vokser og spirer i hagen, men jeg har blader fra en liten busk som fungerer bra som te. Kona mi som plantet de buskene. Jeg tar blader fra den, og stilker fra en annen plante, koker det sammen i en liten kjele så ender man opp med en god sitron te. Jeg har ikke peiling på hva vekstene heter, men når jeg blander sammen de to forskjellige bladene, fra de to forskjellige buskene, ender jeg opp en utrolig god og varm drikk man kan nyte når det er kaldt.

Den smaker akkurat passe syrlig og man trenger heller ikke sukker i den, men kan fint nytes uten. Den virker beroligende også, og forebyggende mot stress så jeg burde egentlig byttet ut kaffen mot den teen, spesielt på kveldstid. Kanskje Jon Blund hadde kommet litt tidligere på natten. Jeg er egentlig ikke så stresset til vanlig, men jeg sliter en del med angst i perioder og dårlig nattesøvn så da burde jeg strengt tatt holdt meg kun til denne drikken. Lettere sagt en gjort. Jeg har lett for å gå for kaffen uansett.

Jeg plukker som nevnt bladene og stilkene fra plantene, koker opp ei gryte med vann og når vannet er varmt legger jeg bladene oppi og lar de trekke. Vips så har jeg en ferdig varm tekopp rett fra min egen hage.

Diverse salater har vi hentet flere ganger i det siste også, men den biten er det kona som tar seg av. Jeg er ikke en reser på kjøkkenet, uten at det plager henne. Jeg synes hagearbeid i Brasil blir mer og mer interessant. Sikkert fordi det vokser ting her året rundt. Man trenger ikke bekymre seg om vinter, snø og frost. Problemet er gjødsel. Det får jeg aldri nok av. Det er en stund siden jeg har hentet hestemøkk fra noen firbeinte venner som går rundt omkring i nabolaget mitt. Jeg må vel snart ta en tur igjen.

Nå tror jeg teen var ferdig gitt. Da får dagen begynne. Ha en flott Mandag og uke kjære lesere.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: