Teller størrelsen?

Teller størrelsen? Har størrelsen noe å si? Det er et spørsmål sikkert mange har stilt seg, og svaret er nok helt klart ja. Ihvertfall hvis man snakker om bananene som vokser på det ene banantreet mitt i hagen. Jeg plantet dette treet for årevis siden og den har ikke gikk fra seg noe som helst av frukter, men plutselig en dag hadde det kommet en liten bananklyse på stammen. Jeg må si de bananene var i minste laget. Små og stusslige av vekst. Noe som betyr at treet får for lite næring. Jeg har hentet litt god matjord blandet med litt hestemøkk jeg har plassert rundt stammen. Jeg håper med det at bananene vil vokse i størrelse. Når det gjelder frukt har faktisk størrelsen mye å si. Jeg har jo også funnet ut at hestemøkk fungerer bra som gjødsel og jeg har gjort lignende med flere trær i hagen som har skutt i været på kort tid. Jeg ble frarådet å bruke hestemøkk, men det var bare svada at man ikke kunne bruke det. Når det gjelder hagearbeid i Brasil har jeg funnet ut at det er bedre å prøve og feile enn å ta til seg alt av råd. Jeg leser jo selvfølgelig hageartikler i perioder for å tilegne meg mer kunnskap.

Jeg hadde også en ansatt som jobber hos meg i perioder og han hjalp meg med å stelle på palmetreet jeg har. Jeg har plantet flere trær nå, men det tar år før man kan høste noen kokosnøtter fra de nye trærne. Det ene treet jeg har har blitt angrepet av lus så vi måtte fjerne mange av greinene som kokosnøttene henger på å spraye treet med gift. Jeg vet ikke hva slags gift han fyren brukte, men det ser nå ut til at insektene ble borte. Palmetreet ble enda litt flottere å se på også synes jeg, når man fikk gjort rent stammen for kvister.

Kokosnøttene la jeg i en egen haug på plenen og jeg har allerede gitt bort noen av de. Jeg har ikke mulighet til å drikke opp all kokosvannet disse fruktene gir før de blir ødelagte. Det er også hyggelig å gi bort litt frukt man henter i sin egen hage. Det er flere som gjør det i Brasil og kanskje får jeg noe tilbake igjen ved en senere anledning.

Jeg skrev et innlegg for lenge siden om noen papayatrær jeg hadde i hagen som ikke ville gi frukter. De har jeg fjernet, men jeg lot et tre stå igjen. Det treet har virkelig begynt å gi fra seg mye søte papayaer. De er ikke helt modne enda, men tipper det ikke blir så lenge til før jeg kan spise fersk papaya til frokost. Finnes det egentlig noe bedre enn en sunn start på dagen?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: