Jeg er livredd sprøyter

Startet dagen med vasking av frukt og grønt. I Brasil er det noe de fleste gjør om dagen. Man vasker til og med frukt som har skall på. Synes kanskje det er en overdrivelse, men jeg jobber ikke i helsevesenet, og om kona mener dem skal vaskes, da skal det vaskes. All frukten du ser på bildet kostet 150kr. Det er med andre ord billig og leve sunt nedi her. Andre matvarer man trenger i hverdagen synes jeg egentlig ikke er så billig, ihvertfall ikke med tanke på den brasilianske lønna.

Salatbladene dynker vi i klorvann og man må sjekke alle bladene for insekter først. Jeg tror Brasil er ganske gjerrige på sprøytemidler for det dukker opp det ene salatspisende insektet etter det andre når man renser disse bladene. Bedre å få de av før de ender opp i magen. I Brasil så er det normalt å ta en menneskelig mark kur engang i året for å fjerne eventuelle mark man kan ha voksende i magesekken. Medisinene koster ikke så mye, men husker ikke prisen. Det er en stund siden sist jeg gikk på en sånn kur og jeg burde vel stikke på nærmeste apotek snart og kjøpe disse pillene før jeg setter meg på toalettet og serverer mark i doskåla. Ekkelt å tenke på.

Mens jeg sto å vasket frukten fikk jeg også besøk av en brasiliansk veps. Jeg trodde først at det var en såkalt Maribondo, men den er noe større. Dette var en mindre utgave av det flyvende insektet, men navnet vet jeg ikke. Fikk beskjed om at den stikker og det mest ubehagelige med mange av vepsesortene i Brasil er at de flyr lydløse. Man merker ikke at de flyr rundt deg eller setter seg på deg. Jeg har aldri blitt stukket av noen enda og heldigvis har jeg ikke møtt på noen som er like aggressive som norsk jordveps.

Det er nå over 600 000,- dødsfall i Brasil pga pandemien, men det er mindre dødsfall per døgn enn det var for en stund siden. Vaksineringen er godt igang og de fleste har vel snart fått første dose. Jeg har derimot enda ikke fått min. Jeg har besøkt steder i det siste der man må bevise man er vaksinert for å slippe inn og hvis jeg skal reise i fremtiden må jeg vel bare vaksineres som alle andre. Jeg er livredd sprøyter og det er vel litt derfor jeg har utsatt det så lenge jeg klarer. Noen som har tatt sprøyta og kan forklare sånn ca på en skala fra 1 til 10 hvor vondt det er?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: