Kuer i Tucuns

Brukte dagen i dag til å gå litt rundt i nabolaget Tucuns,. Et lite sted i byen Buzios. Bydelen er nok ikke av den vakreste i byen og det pågår utbygging av solgte tomter over hele stedet. Jeg synes det fortsatt er hyggelig å ta noen spaserturer i den varme brasilianske solen. Hovedsakelig fordi jeg selv bor i området. Temperaturen i Buzios er høy mesteparten av året selv om man må regne med noen regnværsdager innimellom som frisker opp naturen.

Jeg gikk ganske langt etterhvert og når jeg bestemte meg for å komme meg hjem igjen prøvde jeg å ta en snarvei gjennom Cem Braca nabolaget. Et lite slitt nabolag like vet Tucuns der jeg bor. Det tok sin tid å komme seg gjennom stedet. Jeg ble oppholdt en stund av noen kuer som gikk midt i veien. Det var ganske fascinerende å se en kuflokk som gikk og spiste gress og fant noe mat mellom søppelet som lå ved siden av veien. Det var tydeligvis noen biler som mente det motsatte som ikke likte disse enorme dyrene som gikk og sperret veien. De minte meg litt om syklistene hjemme i Norge der de totalt gikk å overså bilistene helt. Brasilianere er ikke så nøye på ting. Jeg har ofte sett både geiter og hester som går fritt rundt omkring her. Kuer midt i veien i byen har jeg ikke sett før så den var ny. Jeg kom meg uansett hjem tilslutt og det ble en liten fortelling av det.

Jeg og kona stakk deretter innom Vezuvio. Et hyggelig spisested i Tucuns vi har spist på et par ganger før. Det er et hyggelig ungt ektepar som driver stedet som er så utrolig glade i å snakke. Mange brasilianere er sånn og det får deg til å føle deg så velkommen. Jeg tror nok det som er hovedgrunnen til at folkeslaget er kjent for å være så milde, gjestfrie og imøtekommende. Det er ikke så mange restauranter i området så de har nok ikke så mye konkurranse. Det var uansett få med gjester der når vi tok middagen der denne dagen, men det er nok flere folk her på helgene når brassene virkelig skal slå ut håret. Faktisk litt behagelig å gå ut midt i uka. Det er litt roligere da.

Ettermaten tok vi turen til Tucunsstranden for å slappe av litt. Det er en del som surfer på den stranden, men den er ikke en populær badeplass. Grunnen til at det aldri er så mange folk der er jo selvfølgelig at Tucuns har få beboere, men det er nok litt for at den er veldig farlig også. Den blir fort brådyp og det utrolig sterke understrømninger som drar deg med ut igjen til havet. Det er mange som har måttet bøte med livet og druknet på det stedet. Sitte på land og bare slappe av kan man gjøre trygt.

På vei til stranden.
Reklame

2 kommentarer om “Kuer i Tucuns

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: