Da vender vi snuta hjem

Etter en flott strandferie som har gått alt for fort måtte også denne ferien ha sin slutt. Helt greit egentlig. Vi har allerede plantlagt vår neste reise, men før vi legger ut på den må nok bilen på et verksted. Reisebaggene er allerede pakket ned i den lille bilen vår som har fraktet oss rundt noen dager i Marica og Saquarema. Vi fikk også tid til en lang og koselig frokost av omelett og noen lette frukter før utsjekkingen skulle finne sted. Vi slo også av en hyggelig prat med eieren av sovestedet som ville ønske oss lykke til på veien hjem. Hun påpekte også hvor pent ektepar vi var, og dama virket som en av de mest sympatiske menneskene jeg har møtt på lenge. Man blir alltid i bedre sinnstemning når man møter sånne folk. Hun ga oss også et tips om en lagun vi burde ta en titt på før vi dro. Stedet lå ikke langt unna sovestedet. Selvfølgelig måtte vi ta oss tid til å utforske det området før vi skulle forlate byen. Etter avskjeden dro vi rett dit.

Det angret vi ikke et sekund på. Dette stedet var vakkert. Flott strand og flott natur. Det finnes tydeligvis ingen stygge steder i Maricá. Det er flott natur overalt, hvis man kommer seg ut av selve sentrum vel og merke. Og man får alltid de beste reisetipsene fra lokalbefolkningen. Hør på de dere som er ofte på farta.

Vi tok oss en strandpromenad etter den flotte lagunen og det var både vakker kunst og et stort sandslott noen mennesker hadde bygd etter stranden. Jeg har aldri helt klart å skjønt hvordan folk klarer å bygge sånne sandslott. Det må da ta fryktelig lang tid. Ofte betaler man litt penger for å knipse et bilde av disse byggverkene laget av sand, men det var ingen som forlangte penger fra dette slottet. Det hadde vært interessant å se hvordan disse kunstnerne bygger sånne ting.

Vi tok en helt annen vei tilbake til hjemmet vårt enn den vi tok for å komme til byen. Når vi dro til Maricá husker dere kanskje at vi dro langs stranden? Denne gangen endte vi opp på en annen vei, og merkelig nok har jeg vært her før når jeg, kona og svigermor dro på landsbygda for å kjøpe planter til hagen for en tid siden. Verden er liten, også i Brasil, Sør-Amerikas største land.

Dette ble en helt fantastisk flott tur, og både dagene vi hadde i Saquarema og Maricá gikk altfor fort. Jeg kan varmt anbefale begge disse små strandbyene som ligger i delstaten Rio de Janeiro. Enkelt å komme seg dit fra Rio når begge byene ligger så nærme. Da er det hjem å planlegge neste reise som dere også snart kan lese om på Brasilbloggen.com

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: