En spasertur til Maricá sentrum

Vi våknet til høljaregn denne dagen også, og det regnet i tillegg hele natten så vi hadde litt trøbbel med å sove. Leiligheta er såpass flott innvendig så det er helt greit å være inne. Vi har fylt opp kjøleskapet med mat så vi kan fint overleve uten å gå ut døra. Problemet var jo at vi gikk tom for det viktigste et ektepar har på kjøkkenet, kaffe. Heldigvis lettet været og sola tittet frem utpå aftenen og vi bestemte oss å ta beina fatt å gå hele veien til sentrum. Vi høres kanskje spreke ut, men ikke gi oss noen applaus enda. Sovestedet ligger ikke lange biten unna sentrum.

Jeg tok et bildet av sovestedet utvendig. Det ser litt grått og trist ut, men innvendig er leiligheta flott å se på. Jeg kan varmt anbefale stedet til andre reisende. Stedets navn er Kitnet em Maricá RJ – Araçatiba og ligger ute på booking.com.

Når vi endelig kom frem til sentrum var jeg faktisk ganske sliten. Jeg har nok lagt meg på et litt for lavt kalori inntak iløpet av en dag. Jeg er fast bestemt på å gå ned i vekt så jeg spiser hovesakelig bare frukt og sunne nøtter iløpet av dagen, bortsett fra en middag da. Vi stakk innom et lite kjøpesenter. De solgte bare klokker der. Jeg synes det er rart at folk fortsatt bruker det. Man sjekker da lett tiden på mobilen. Klokkene var flotte å se på så det er vel kanskje noen som kjøper de for smykket sin skyld. Jeg er ikke så jålete av meg, og det er heller ingen fordel å gå rundt med verdisaker på seg i Brasil. Man får bare trøbbel med lommetyver uansett.

Vi stakk også innom den mest bortgjemte bakeriet vi kunne finne. Her er det ikke snakk om å sosialisere seg med folk. Vi kjøpte oss hver vår kaffe og satte oss på bordet som var satt opp ute. Det er alltid billig på sånne steder, i forhold til prisene på kafe. Jeg kjøpte også noen andre varer jeg tok med hjem, inkl filterkaffe som vi var tomme for.

Gikk forbi en annen liten park. Ikke av den vakre sorten, men det så ut som folka koste seg der. De drev også og bygde et stort kjøpesenter ikke langt unna. Ser ut som det kommer til å bli fint.

Kona hadde sett ut en liten elv som renner gjennom sentrum av byen og hun skulle absolutt ha med meg dit. Det begynte å bli overskyet og jeg hadde en ekkel mistanke om at det snart kom en ny regnskur for dagen. Vi kom frem til elva tilslutt etter litt rask gange, men et mer møkkete vann har jeg sjeldent sett. Det finnes ikke nok penger i verden til å få meg til å bade i dette grumsete vannet som minte meg mest om rennende kloakk. Takket kona for den fabelaktige ideen det var å gå dit, rett før det begynte å høljeregne. Vi fikk ihvertfall hoppet i en tilfeldig taxi for å komme oss hjem fortest mulig. Vi får håpe på en bedre dag i morgen. Da er det også spådd bedre vær.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: