Første dag i Maricá

Jeg sto opp tidlig som vanlig, men jeg var i seng tidlig også. Jeg våknet litt før nabohanen begynte å gale og før dagslyset kom frem. Kona sov lengre som vanlig. Helt greit egentlig. Leiligheten var så flott uansett så man kan lett kose seg her selv om det er tidlig. Etter morgenstellet lagde jeg meg kaffe og når sola kom frem tok jeg den første koppen ute i hagen på stedet. Jeg så det var en liten vask der til å vaske klær også, noe jeg snart må gjøre. Jeg håper jeg slipper det på turen og vurderer å bare kjøpe meg noen nye klær. Vaske for hånd frister lite når man ferierer.

Når kona endelig våkna stakk vi til sentrum som lå 1.5km unna sovestedet vårt. Vi tok fortsatt bilen. Ja, jeg vet jeg er lat. Bortsett fra kirka vi gikk forbi synes jeg ikke sentrum hadde noe vakker arkitektur å by på. Kirka var åpen for publikum, men jeg turte ikke gå inn. Var gudstjeneste og masse folk der. Litt for sjenert, litt for mye korona på denne tiden, og jeg er ikke religiøs uansett. Jeg synes fortsatt det er spennende å gå inn i sånne gamle bygg. Det er ofte så mange vakre utskjæringer og bilder inne på sånne steder. Kirka het : Igreja Matriz Nossa Senhora do Amparo, for de som lurte.

Ved siden av kirka var det en bufferestaurant og man betalte for vekta på tallerkenen. Restauranten Mistura Grill og måltidene våres kom på 65real. Vi prøver å spise mat kun en gang ute hver dag. Jeg er på en diett og derfor jeg har dekket nesten halve tallerkenen med grønnsaker som bildet viser. Fortsatt god mat. Jeg går aldri lei Stroganoff.

Etter maten gikk vi forbi den minste parken jeg noengang har sett. Den besto kun av en liten statue og et par benker man kunne sitte på. Fortsatt bedre en ingenting og man kan ihvertfall hvile beina når man går i byen.

Det var overraskende mye liv i gatene på en onsdag, selv om det er en pandemi. Byen vi bor i til vanlig er helt død hele uka og det er gøy å se folk igjen. Det føles ut som vi nesten er i en storby som Rio, som ikke ligger langt unna. Vi kjøpte noen munnbind på gaten, vaskbare. Husker ikke helt hvor mye prisen kom på i farten, men vi kjøpte såpass mange at vi fikk med et til på kjøpet uten ekstra kostnad. Det er service det!

Casa de Cultura eller kulturhuset var stengt og området rundt var under ombygging. Litt synd. Ellers hadde jeg tatt turen innom. Det var faktisk spådd regn, men det var sol og 28varmegrader. Det var satt opp store telt for covidpasienter i denne byen også. Skumle tider i Brasil og vi får håpe vi snart får en ende på denne pandemien som virker evigvarende over hele verden. Husk smittevernregler!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: