Hvordan ta vakre bilder?

Jeg våknet litt vel tidlig første dag i Saquerema. Var behagelig å våkne til lyden av bølgene til havet. Jeg tror ikke det er så mange som har opplevd å våkne til denne vakre utsikten noengang. Havet og stranden ligger rett utenfor soverommet og jeg var tidlig ute for å ta et morgensbilde. Skrapelydene som kom fra taket derimot i løpet av natten kunne jeg ha klart meg foruten. Hva slags dyr som lagde lydene vet jeg ikke, men jeg tipper det var en gamba. Det dukket en på kjøkkenet igår kveld når jeg og kona skulle ta kveldsmaten. En frekk mattyv jeg fikk tatt bildet av. Jeg var ikke lengre en 2m unna den før den pilte avgårde. Disse krabatene sniker seg ofte inn i hagen min og stjeler frukten på trærne mine der jeg bor til vanlig så jeg dro kjensel på dyret med engang.

Når kona endelig våknet og kaffen på gjestgiveriet var inntatt, startet vi morgenen med en tidlig strandpromenad. Det var utrolig mange forlatte hus etter strandveien og de som folk bodde i trengte vedlikehold. Hus som ligger helt inntil havet blir slitt fort pga salt i lufta og sterk sol. Naturen var det ingenting å si på. Stranden som het Praia da Vila ledet oss til sentrum som lå ca 1.5km unna sovestedet. En grei spasertur en tidlig morgen. Når vi kom frem var det å finne et sted å innta dagens første måltid. Vi fant et koselig bakeri som var oppe, og det ble brasiliansk toast på meg, også kalt pao na chapa. En frokost jeg ofte spiser på morgenen. Sist gang jeg var i denne byen på en liten dagstur besøkte jeg kirka som lå i sentrum, men da var ikke kirka oppe.

Denne gangen var jeg litt mere heldig og etter en liten prat med han som satt ved inngangsdøra ble jeg velkommen inn. Bygget var like imponerende innvendig som utvendig. Jeg vil kanskje påstå den var flottere å se på innenfra. Selve kirkebygget er bygd på toppen av et berg som gir utsikt over hele byen.

Man skal være en veldig klønete fotograf hvis man ikke klarer å ta gode utsiktsbilder her ifra. Det er bare å peke kameraet mot hvilken som helst retning og man tar vakre utsiktsbilder nesten helt av seg selv. Jeg må si byen er liten og sjarmerende, spesielt når man titter ut over den fra denne utsiktposten kirka ligger på.

Ved siden av kirka gikk det en liten sti som ledet oss til Gruta Nossa Senhora de Lourdes. En annen severdighet på samme bakketopp, men liggende på siden av berget lengre ned mot havet. Lett å finne frem. Det var skiltet og stien førte oss til stedet. Jeg så for meg ei diger grotte man kunne gå inn i ettersom gruta betyr nettopp grotte, og ble litt skuffa faktisk. Dette var ikke rare grotta, bare et lite hull i en fjellvegg med noen religiøse små statuer satt opp på noen stenhyller. Var en del tomme ølflasker der også, og ganske uryddig generelt.

Jeg og kona dro tilbake til gjestgiveriet etter et stopp på matbutikken. Vi tok uber tilbake. Det ble en del gåing alt i alt denne dagen så det var ikke snakk om å gå hele veien tilbake igjen. Vi tilbrakte resten av kvelden på stranden foran gjestgiveriet. Det var få folk på stranden og ingen som badet. Vi testet ikke badevannet vi heller. Bare slappet av med kaffe i noen solstoler vi fikk låne gebyrfritt fra sovestedet. For en luksus, og for et sted!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: