Vi reiser på strandferie

Hav og strand er vel noe de fleste liker, spesielt hvis du har vokset opp i et kaldt land som Norge. Selv om pandemien herjer som verst i vakre Brasil bestemte jeg og kona for å ta ei ukes ferie i noen mindre strandbyer for å bli skjermet mest mulig fra folk. Vi ville heller ikke reise så altfor langt vekke fra der vi bor i tilfelle noen av oss endte opp med å bli syke. Pakkingen for turen var en enkel oppgave. Den tok kona seg av. Jeg vet ikke hvorfor hun som regel ikke lar meg pakke med mine egne klær. Sikkert fordi jeg glemmer det meste å bare kaster det mest nødvendige helt tilfeldig og usortert nedi en sekk, for så når vi endelig er kommet frem til reisemålet finne ut at det meste ble glemt igjen hjemme.

Vi tok bilen på denne ferien. Reise rundt i bil under blå himmel og kunne ha den luksusen å stoppe hvor man vil setter man virkelig pris på, og man kan plukke opp noen ekstra reiseopplevelser. Vi hadde bestemt at Saquarema skulle være det første stedet vi skulle besøke, sove der noen dager for å avslutte ferien i en annen by ved navn Maricá. Begge byene ligger ikke så langt unna Rio De Janeiro. Saquarema har jeg besøkt tidligere og ligger ikke så lange kjøreturen unna byen jeg bor til vanlig. Jeg skrev også en artikkel og litt fakta om byen i et tidligere innlegg. Her er linken : https://brasilbloggen.com/2021/01/09/reise-til-saquarema/

Maricá derimot har jeg aldri sett før, og ligger veldig nærme Saquarema og ca 60km unna Rio.

Det første stoppet tok vi allerede i Iguaba for en matbit. Vi endte opp på et matsted som het Sabor a Vista og måltidet for oss begge kom på 73real, hovedsakelig pga min enorme porsjon. Man betalte for vekta. Maten smakte utrolig godt og jeg kommer gjerne igjen ved en senere anledning.

Etter et par timer bak rattet på bilen var vi fremme, og det lille sjarmerende gjestgiveriet vi booket på forhånd lå rett foran stranden et par kilometre fra Saquarema sentrum. Bedre beliggenhet kan man ikke få. Det kostet 110 real per natt og vi fikk et bedre rom enn det vi bestilte også, uten ekstra kostnad. Man kunne betale litt ekstra for å få frokost, men det sto vi over. Vi fikk uansett tilgang på et fullt utstyrt kjøkken og maten skal vi klare å lage selv. Pousada hey brothers het overnattingsstedet og jeg kan varmt anbefale stedet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: