Vakre Arraial do Cabo

Denne dagen brukte jeg og min kone i nabobyen Arraial do Cabo. Jeg kan ikke huske når jeg var her sist, men det er lenge siden. Nesten litt skamfullt å tenke på når man bor like ved og man bare kan ta bilen og kjøre dit. Det var det vi nettopp gjorde denne dagen. Vi tok bilen og kona var sjåfør. Jeg må si bilturen dit var en liten opplevelse i seg selv. Man passerer vakre sanddyner og flott natur på veien dit.

Arraial do Cabo er jo kjent for å ha utrolig vakre strender, og mange mener at naturen er flottere i den byen, enn i Buzios som vi bor i til vanlig. Jeg tror kanskje det er noe i det. Byen har utallige vakre naturperler å by på. Jeg er ikke så kjent i denne strandbyen, og ikke min kone heller selv om vi begge har vært der flere ganger. Det blir ofte litt feilkjøring før man finner et sted å benke seg til. Vi fant en parkering etter tid og stunder ved en strand ved navn Praia Grande. Jeg var her for mange år siden og jeg husker jeg ble veldig solbrent når jeg gikk etter noen steiner langs havkanten. Jeg tok da vannveien tilbake igjen og jeg husker jeg mistet gifteringen i vannet. Jeg fant den ikke igjen, men onkelen til kona synes episoden var hysterisk morsom som så hele episoden som utspilte seg. Jeg ble tilgitt av kona uansett så det gikk greit. Man blir ofte lett tilgitt når man er nygift. Jeg synes faktisk stranden var enda vakrere enn jeg husker den. Denne strandbyen har jo som nevnt helt fantastiske strender, og når det er skyfri himmel er det enkelt å kose seg her. Hovedbildet på denne artikkelen viser statuen av Flávia Alessandra, ei brasiliansk skuespiller som er født i byen Arraial do Cabo. Statuen står foran stranden Praia Grande. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri hadde hørt om henne før jeg tilfeldigvis så skulpturen av henne. Det står selvfølgelig om henne på Wikipedia for de som vil vite mer.

Det ligger nok spisesteder i området også, og selvfølgelig kan man kjøpe seg en kald øl på mange av serveringsstedene. Jeg og kona har vært på vannvogna en stund så det ble ikke noen kalde øl denne dagen selv om det var fryktelig varmt i været. Vi tenkte å bestille noe mat, men prisene er litt for høye synes jeg. Dette er ikke et sted man spiser billig, noe man ofte ikke får gjort på turiststeder. Vi kjøpte litt jordbær og frukt på veien hjem igjen.

Man treffer ofte på små lastebiler som står og selger frukt og andre varer etter veien i Brasil. Noe man setter pris på i varmen. Ofte selger de billige varer også. Dagen fløy av gårde, men vi skal nok besøke denne flotte strandbyen oftere i fremtiden.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: