Hagen nærmer seg ferdig

Jeg nevnte i et tidligere innlegg at vi hadde vært å kjøpt inn en del trær vi skulle plante i hagen. Det er vi nå ferdige med og trærne har allerede begynt å vokse litt. Det er ingen av de som har gitt fra seg noe frukter enda, men noen av de har begynt å blomstre. Det skal visst være et godt tegn for fremtiden. Det har blitt en del vanning. De trengte visst vann både morgen og kveld for at røttene skulle slå feste i jorda. Jorda jeg har er ikke så bra enda, men alle til nå har ihvertfall overlevd. Etter at jeg og kona plantet ferdig så vi fort at vi fortsatt har en del plass ledig. Jeg tror kanskje vi plantet de litt for tett også, men det får vi ikke gjort noe med nå. Det er også plantet en hekk foran selve gjerde vi satte opp, men de plantene er så små så man ser de knapt på bildet. Jeg fikk ikke nok planter for å fullføre hekken heller så jeg må manne meg opp for å gå ut for å kjøpe flere busker. Jeg skal ta et nytt identisk artikkelbilde om et år for å se forskjellen på hagen og hvor mye trærne har vokst.

Mye av hagejorda som vi kjøpte for en stund siden har vi også trillet inn med trillebår og strategisk plassert på et eget sted i hagen. Det er plantet noen frø der, men hva slags vet jeg ikke. Det var min bedre halvdel som sto for den jobben. Det har vokset opp en del forskjellige salater i ei klynge. Jeg har dog ikke prøvd og spist av de enda. Jeg foretrekker frukt foran grønnsaker. Det er forøvrig en grønnsak jeg virkelig elsker, og den bruker jeg i matlagingen opptil flere ganger i uka. Det er gresskar.

Den grønnsaken vokser seg enorm overalt uavhengig av hvordan jorda er. Jeg har heller ikke vannet planten der den vokser seg bortetter gresset. Den har foreløpig ikke gitt noen gresskar enda, men det kommer snart. Jeg har hatt disse plantene i hagen før og de gir fra seg mye god mat. Jeg bruker gresskar i en slags gresskarstuing der jeg koker den sammen med stekt kjøtt, løk og hvitløk. Tror det er den eneste matretten jeg kan lage og jeg burde vel nesten skrive ned oppskriften og legge den ut på bloggen. Det får jeg gjøre en annen dag. Nå skal jeg ut i hagen for å fortsette arbeidet. Aldri fri i den brasilianske varmen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: