Capo Frio`s Vakreste nabolag – Passagem

Det er Søndag og hva er bedre enn å ta med sin bedre halvdel ut på en middag. Jeg og kona bestemte oss for å bruke dagen i et nabolag i strandbyen Capo Frio med navn Passagem. Har vært der en gang før, men etter å ha lest en del om stedet har jeg lyst til å ta turen tilbake igjen for å utforske stedet mer. Det er også ikke så lang kjøretur fra der jeg bor så det er enkelt å komme seg dit.

Den gamle kirka Capela de São Benedito

Stedet er historisk kjent fra kolonialtiden der stedet fikk navnet for å frakte gods gjennom kanalen. Nabolaget har også bevart den flotte arkitekturen fra tidsepoken. En av de byggene som skiller seg ut mest i nabolaget er Capela de São Benedito, ei gammel kirke som ligger i Praça da Passagem, fellesparken. Det er ikke mulig å gå inn i kirken noe som er litt synd, men vakre bilder på utsiden av den gamle arkitekturen er selvfølgelig lov.

Praça da Passagem med Capela de São Benedito i bakgrunnen

Det er enkelt å finne igjen restauranter og barer i dette nabolaget, men sjekk prisene litt på forhånd. Det er ikke alle stedene som har billig mat og drikke å tilby. De setter ofte opp skilt på utsiden hvor mye en middag eller en øl koster. Vi endte opp på en restaurant der jeg kjøpte en liten matbit. Litt stiv pris synes jeg. Regningen kom på over 100 reais. De hadde levende musikk man betaler litt ekstra for. Mannen som spilte kunne faktisk synge også. Det var en hyggelig atmosfære over hele stedet. Når trubaduren hadde spilt ferdig betalte vi og gikk videre.

Det var akkurat passe varmt i været å gå rundt i dette gamle nabolaget. Det kan bli litt kjølig enkelte dager når sola går ned. Denne kvelden derimot var ikke en av de dagene. Vi stakk ned til havet en liten tur også. Det lå ei liten vakker strand der jeg ikke hadde sett før. Det var en del turister som også hadde tatt turen dit. Det var faktisk folkemengder overalt. Nabolaget er nok et populært sted for både turister og fastboende. Søndag er jo også en dag brasilianere liker å gå ut for å ta seg en øl eller to.

Det er også noe min bedre halvdel liker å gjøre. Etter en kort strandpromenad var det å avslutte kvelden med noe i glasset på en av de flere barene. Jeg er nok ganske sikker på at nabolaget Passagem er Capo Frio`s vakreste og mest romantiske nabolag. Hvis dere er i byen engang på ferie bør dere absolutt ta turen til dette stedet. Det er lett å finne igjen. Det ligger litt ovenfor sentrum. God tur.

Reklame

4 kommentarer om “Capo Frio`s Vakreste nabolag – Passagem

  1. Godt tips. Har kjørt forbi mange ganger og til og med gått forbi området en gang, men aldri vært klar over dette området i munningen av kanalen. Neste gang får jeg stoppe litt opp!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: