Utforsking av nabolaget Unamar

Jeg og kona bestemte oss for å ta en dagstur til et helt annet nabolag i Cabo Frio med navn Unamar. Jeg synes det er litt rart å tenke på at stedet tilhører Capo Frio. Man kjører motsatt retning for å komme dit og ligger 34km unna sentrum av byen. Vi har passert stedet et par ganger tidligere, men stoppet og sett oss rundt på stedet har vi aldri tatt oss tid til. Nå som det er korona og reising er litt vanskeligere er det helt greit å utforske litt av nabolagene og stedene rundt der vi bor til vanlig. Vi tok bilen og det var ikke lange kjøreturen før vi var der. Jeg skal ikke påstå at nabolaget var av det vakreste, å ikke har det så godt rykte på seg heller når det gjelder kriminalitet. Skal man kjøpe ting derimot så har dette stedet noe billigere varer.

Bydelen har en hovedvei rett igjennom området, med hus og butikker på hver side av veien. Minner meg litt om en liten landsby, selv om stedet som nevnt ligger under byen Cabo Frio. Gjennomgangstrafikken var virkelig hektisk på stedet, selv om vi var der midt i uka. Jeg merket jeg ble litt stresset av å kjøre der. Jeg har heller ikke gyldig førerkort lengre, men kona som satt ved min side har ihvertfall det. Trafikken er mer brutal i Brasil. Det er ofte jeg blir forbikjørt både på venstre og høyre side, både av motorsyklister og en og annen villmann av en bilist.

Vi stoppet på stranden som går etter hele nabolaget. Det var fint vær når vi dro, men det snudde på veien så gråværet kom. Vi bestemte for å stoppe på stranden først å nyte litt tid der før eventuelt regnet skulle komme. Stranden het forøvrig Praia do Unamar, oppkalt etter nabolaget. Jeg synes husene var utrolig vakre som lå ved siden av stranden og det dukket opp et og annet vakkert gjestgiveri også. Det var ikke noe der som minnet meg om farlig miljø og kriminalitet. Kanskje det er en del overdrivelser ute og går.

Det er ofte også sånn i Brasil at nærmere stranden du kommer, vakrere blir husene. Tomtene koster selvfølgelig mer på sånne steder og da er det lett for noen rikfolk å kjøpe de å bruke det som et feriested. Vannet på stranden var fryktelig varmt. Om det er det til vanlig vet jeg ikke. Kanskje jeg bare var heldig den ene dagen jeg tilbrakte der. Jeg kan ikke huske sist jeg kjente så varmt vann så det ble en rask dukkert. Når duskregnet kom så dro jeg og kona videre.

Vi rakk også å stikke innom et sted som solgte bassenger. Det billigste kostet 24 000 reais og jeg synes ikke det virket så billig. Jeg tror ikke det er verdt prisen og anskaffe seg det i hagen når man til vanlig bor kort gange unna strand og hav. Vi har også snakket om å flytte til en større by, men titte litt rundt skader ikke lommeboka.

Chicken in house er et kjent matsted som har spredd seg rundt i forskjellige byer i Brasil og det ligger et i Unamar også. Vi tok middagen på dette stedet. Jeg er egentlig ikke en stor fan av sånne franchise restauranter som McDonalds og Bobs, men dette stedet hadde utrolig god mat. Fritert kylling, pommesfrites med bacon og ribbe. Grillsausen toppet hele måltidet og gjorde middagen til en hyggelig overraskelse. Kanskje blir det flere turer til dette matstedet, men det får bli en annen gang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: