Plukking av skjell

Jeg og konas lillesøster tok turen til Manguinhos stranden. Vi ble enige om å ta en liten photokonkurranse for å se hvem som kunne ta det beste bildet. Jeg tror faktisk jeg vant denne gangen. Bilde jeg tok av en flyvende havfugl ble intet mindre enn et blinkskudd av et bilde. Selv om jeg følte jeg vant vår interne konkurranse skrøt jeg ikke så veldig. Jentungen er ikke mer enn 15 år og som regel tar hun bedre bilder enn meg. Det er ikke første gangen vi har hatt en bildekonkurranse.

Vi gikk helt på enden på en pir som er bygd ut i havet. Det var nesten helt tomt med folk der denne dagen selv om det var midt på dagen. Kanskje fordi sola ikke skinte og det var litt sterk vind. Vi møtte en ensom fisker på enden av piren som var veldig snakkesalig. Han hadde ikke tatt noe, å skyldte på været. Fiskere som ikke tar fisk har alltid en unnskyldning på lur. Jeg spurte bl.a hva slags åte og hva slags utstyr han brukte for å få noen fisketips. «vanlig krok med reke og bly i enden» svarte han meg. Det samme som jeg ofte bruker, og jeg tar som regel også dårlig med fangst.

Konas lillesøster hadde lyst til å plukke noen skjell på stranden så da ble det til at vi gjorde det. Jeg nærmer med 40år og følte kanskje at jeg var litt for gammel til å gå rundt på stranda for å plukke skjell, men det er en grei måte å få bevege seg litt på. Det har blitt mye innesitting i denne pandemien og jeg burde strengt tatt ta av noen kilo. Jeg har ihvertfall skiftet om kostholdet endel og holdt meg unna gatekjøkkenmat. Jeg håper det gjør underverker etter et par måneder. Jeg synes skjellene vi fant var i det minste laget, men jentungen ble fornøyd uansett. Hun skulle bruke de til å lage et skjede.

Foran stranden er det mange flotte restauranter og drikkeplasser. Hele stedet var nesten tomt for folk. Det var en statue for å hedre ei dame ved navn Adriana Salituro på området. Det sto at uten henne hadde ikke stedet eksistert. Hva hun egentlig har gjort for området vet jeg ikke, men tydeligvis var det noe positivt.

Det var en flott Cafe/bakeri der ved navn Golden Bread. Der tok vi oss noe forfiskende drikke før vi tok turen hjem. Regninga kom på 22reais og jeg fikk 3reais i vekslepenger før vi dro vår vei. Fikk litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke ga de kronene i tips.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: