Capela de São João Batista

Jeg og kona dro ut tidlig denne dagen. Planen var å finne igjen ei gammel kirke ved navn Capela de São João Batista som ligger i distriktet Barra de São João i kommunen Casimiro de Abreu. Ja, jeg er fullstendig klar over at det ble mange vanskelige ord i en setning, men ikke gi opp innlegget riktig enda. Selve stedet har vi besøkt før, men kirka stedet er kjent for har vi aldri besøkt tidligere. Vi fikk øye på bygget sist gang vi var i Taimoso. Nabolaget i Cabo Frio jeg skrev et innlegg om for ei uke siden. Vi fikk ikke tid til å sjekke ut stedet. Det skal vi ta oss tid til idag. Vi dro rett over brua som ledet oss til nabolaget Barra de São João som ligger like ovenfor Taimoso og det tok ikke lang tid før vi fant igjen veien som skulle lede oss til kirka. Den gikk rett ved siden av en vakker strand.

Nabolaget rundt var flott å se på også. Noe jeg ble veldig overrasket over. Selve hovedveien man kjører gjennom nabolaget ser det meste falleferdig ut. Når man undersøker nabolaget litt nærmere derimot virker det som en vakker turistplass. Turister derimot var det nesten ingen av der. Kanskje stedet ikke er oppdaget av folk enda? Eller kanskje det er pandemien sin skyld. Uansett fikk vi mye av stedet for oss selv når vi gikk bortetter stranden før den gamle kirka sto rett foran oss.

Utrolig gammelt bygg, men vi fikk ikke muligheten til å se på den inni. Det var satt opp et gjerdet av metallplater rundt den. Kanskje den er under rehabilitering, men jeg så ingen arbeidere der selv om det var en tirsdag. Det så litt flottere ut på avstand, og på bildet på google, men da var det heller ikke et metallgjerdet som ødela sikten for den. Litt synd at man ikke kunne gå rundt i den, eller utenfor selve kirka. Er den sperret av er det sikkert en god grunn, og det ble en liten reiseopplevelse uansett. Hvis man er på ferie i Capo frio, Rio das Ostras eller noen andre inntil liggende byer er det nesten en skam å ikke stikke innom.

Det var så ryddig og vakkert stelt i området rundt kirka også. Ryddige flotte strender. Nyklipt gress og noen små restauranter og kafeer som man kunne kjøpe seg noe mat og drikke.

Det var kun noen fiskere der. De få folka man kunne se gå rundt på dette stedet kunne man telle på en hånd. Rart det var så dødt her når stedet var så fint. Jeg tror nok det fort kan bli en piknik her med kona i fremtiden. Jeg så noen små fiskevak også. Det er litt ille å innrømme det, men ingen av oss testa badetemperaturen. Det er ikke sommer lengre i Brasil og det er litt vind og litt surt vær. Vel, det ligger vel litt i underkant av 20grader så skal vel ikke klage for mye. Det er uansett ikke sommertemperatur i delstaten Rio de Janeiro.

Etter en stund var det tid for mat. Den tok vi på en litt luguber restaurant et stykke bortenfor. Maten var god den. Kom på 35real for 2personer med drikke. Ta turen til stedet hvis dere noengang er i området. Kan anbefales

Reklame

4 kommentarer om “Capela de São João Batista

 1. Hei. Du som bor i området, ta en tur til Araial de Ajuda, leit etter et hotell som heter noe med hval, baleia, spør om de kan grille litt i bakgården. Ta et bad i bassenget og kos dere, koster nok litt mer enn hverdagen, vel verdt pengene. Kanskje husker de nordmannen som heter Pål

  Liker

   1. Heter selvfølgelig Arraial do Cabo, beklager den. Hotellet/pousadaen heter pousada canto de baleia. Hadde cirka 20 dager der i 2011.

    Liker

   2. Det byen kjenner jeg godt. Arraial do Cabo har jeg besøkt flere ganger og har mange dagsturer dit. Utrolig vakre strender og natur i den byen. Jeg bor bare en kort kjøretur unna. Kanskje jeg skal ta meg en tur dit i helga hvis været holder seg. Jeg holder til i nabobyen Buzios, som ligger like ved.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: