Brasiliansk gatekjøkkenmat

Jeg og kona dro på et lite gatekjøkken i nabolaget Tucuns, Buzios. Det var et hyggelig og koselig sted. Et fint sted å spise litt mat når kvelden kom. Det er alltid godt med brasiliansk gatekjøkkenmat som kveldsmat, selv om det ikke er det beste å spise rett før leggetid.

Caldo de Cana blir laget fra sånne grener. Saften blir presset ut ved hjelp av en maskin.

Stedet het Pastel da Praca og ligger like ovenfor Tucunsstranden og drives av ei hyggelig dame som tidligere hadde jobbet i Portugal. Portugeserne var vist hovne folk mente hun, en holdning mange brasilianere har. Skjellsord nedi her er å bli kalt portugeser, litt som og bli kalt svenske for oss hjemme i Norge, selv om jeg ikke har noe imot svensker, eller folk fra noen andre nasjoner heller for den saks skyld. Jeg synes de fleste folk virker hyggelige uansett hvor de komme fra.

Pastel og Acai

Damen rådet meg til å prøve en drikk som heter Caldo do Cana. Den skal vist smake godt sammen med pastel. Den inneholder ikke alkohol hvis det var det du trodde, men den er laget av sukkerrør og smaker både søtt og forfriskende. Damen hadde rett, den passet godt til maten. Pastel er brasiliansk gatekjøkkenmat som er fritert og inne i den er det fyll man selv kan velge. Kylling,kjøtt eller ost og skinke. Jeg går alltid for ost og skinke selv om jeg egentlig heller burde spist et par grovbrød så sent til kvelds. Dette stedet serverte utrolig store pastel også. Det skal godt gjøres å spise mer enn 1 med tanke på størrelsen. Fritert mat i Brasil har jo sinnsykt mange kalorier, men det ligger ihvertfall en fotballbane like ved spisestedet så man kan alltids forbrenne kaloriene der. Jeg orka ikke det.

Den inngjerdede fotballbanen publikum kan bruke når de vil-

Prisen på måltidet kom på 25real for 2vannfl, 2pasteler, cana og acai. Ca 50lappen med dagens valuta.
Acai er en annen type drikk\måltid jeg skrev om en annen gang

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: