Katter som driter i hagen

Jeg har fått noen okraplanter til å vokse i hagen og har hentet grønnsaken opptil flere ganger siden jeg sådde frøene. De kalles Kiabo på portugisisk og det var vel strengt tatt svigermor som plantet frøene. Jeg har ingen anelse om hvordan man skal bruke den i maten og det er noe kona tar seg av. Gå ut i hagen å hente de er en oppgave jeg mestrer, og hagearbeid er noe jeg liker. Denne dagen derimot var kanskje ikke den beste dagen og drive ute. Det regnet helt forferdelig, men jeg fikk da gjort noe mellom regnskurene.

Okra til høyre og salatblader til venstre. Begge fra hagen.

I det siste har også papayatreet gitt frukter og jeg har hentet meg opptil flere modne papayaer den siste tiden, men de fleste har ikke blitt spist. Det er litt fælt å innrømme dette men jeg er ganske lei den frukten. Jeg går ut og plukker de, men den blir som oftest bare liggende på kjøkkenbenken til den råtner opp. Jeg tok ihvertfall frøene fra den ene frukten og plantet de i hagen. Vel, kan kanskje ikke kalle det for planting. Jeg slang frøene rundt omkring der det ikke var planter og på et sted det var fin matjord. Når det regner sånn som det gjorde idag satser jeg bare på at naturen går sin gang og de begynner å spire av seg selv om ikke så lenge.

Papayatreet gir fra seg frukter

Jeg bor ikke alene på tomten min og har noen utleieleiligheter det bor folk i. De er hyggelige for det meste av tiden, men den ene familien som bor her har opptil flere katter. Jeg er glad i dyr, men problemet er at de alltid går i hagen for å bæsje. Kattedritt lukter jo helt forferdelig og er det noen som har noen tips om hvordan man kan få de til å bæsje et annet sted. Det meste av hagen er inngjerdet, men det er fortsatt en del steder jeg har planter og trær som kattene har tilgang til. Jeg orker ikke gjøre et stort oppstyr rundt dette problemet og foretrekker å ikke klage til de som bor der. Finnes det noe man kan ha rundt plantene som katter avskyr? Tips tar imot med stor takk.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: